Tomislav Bralić & klapa Intrade

  • Kaj: Klapska glasba, dalmatinski šanson, vokalna glasba
  • Kdaj: petek, 1.2.2019 od 20.00 do 23.00
  • Kje: Dvorana Stožice, Ljubljana
  • Prireditelj: Boombox komunikacije
  • Vstopnina: 19,90 do 49,90 eur

1. februarja, v Areno Stožice prihaja ena od najbolj priljubljenih in najboljših hrvaških klap, klapa Intrade s Tomislavom Bralićem. K nam prihajajo v okviru arenske turneje in s svežim albumom 'Bilo je i vrime' na seznamu njihove zavidljive, obsežne diskografije. Tomislav Bralić in klapa Intrade pripravljajo največji spektakel doslej na katerem ne bo manjkalo njihovih nepozabnih hitov, kot so 'Zalutali pogled', 'Ne mogu te prestat jubit', 'Zora bila', 'Zašto uvik pivam', 'Nisan te sriće', 'Cviće', 'Da mi budeš jidro' in drugih. 

Klapa Intrade deluje že več kot 30 let. Z neštetimi koncerti, mnogimi uspešnicami, zmagami na festivalih, turnejah po rodni Hrvaški in izven njenih meja so že leta med najbolj popularnimi vokalnimi sestavi pri sosedih in pri nas. Lepoto dalmatinskega klapskega prepevanja so ponesli v skoraj vse evropske države, njihovo petje pa so slišali tudi na drugih celinah. Prvi postavi se je leto dni po osnovanju pridružil še Tomislav Bralić, ki je že tako odličnemu zvoku klape Intrade s svojim specifičnim baritonom dodal nov karakter in prepoznavno noto. Skupaj že leta prepevajo, ustvarjajo in poustvarjajo dalmatinske skladbe, starejša dela mojstrov večglasnosti, dalmatinske šansone in ustvarjajo avtorske skladbe, ki na YouTube-u dosegajo na milijone ogledov. Že takoj na začetku skupne poti so Tomislav Bralić in klapa Intrade s strani javnosti in stroke dobili zasluženo spoštovanje za izvajanje in raziskovanje zadarske etno glasbe. V svojem več desetletnem obstoju so sodelovali z mnogimi glasbenimi velikani – Oliver Dragojević, Nina Badrić, Tony Cetinski, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Vanna, Neno Belan, Miroslav Škoro, Kemal Monteno, Ivana in Marija Husar, Vinko Coce, Goran Karan in mnogimi drugimi. Prejšnji teden so izdali no album 'Bilo je i vrime', ki vsebuje 14 skladb, med njimi tudi hite 'Lipe oči', 'Ne mogu te prestat jubit' in 'Ferma bi vrime' ter najnovejšo 'Ne mogu jubav krit'.

Klapa Intrade slovi (tudi) po edinstvenih živih nastopih, pravih (vokalnih) spektaklih, na katerih prikazujejo zavidljivo glasbeno širino in dovršenosti, vse to pa nadgradijo s čustvenimi interpretacijami in vedno izvrstnim naborom skladb in napevov, ki jih izvajajo, mnogokrat v duetu s celotno dvorano. Tudi Slovenci nismo imuni na emocije in spomine, ki na dan privrejo ob dalmatinskih napevih - s čustvenimi, brezkompromisnimi vokalnimi predstavami so klapa Intrade tudi pri nas med popularnejšimi hrvaškimi glasbenimi sestavi. V Areni Stožice pripravljajo spektakel za pomnjenje. Karte so na voljo v sistemu Eventim.si.

Zunanje povezave: Facebook Dogodek

Vir: Boombox komunikacije, Napovednik.com

Video

Zemljevid