3. Zimski festival ZDSLU 2018

V ZDSLU vas vljudno vabimo na dogodke, ki se bodo zvrstili v Galeriji ZDSLU in po vsej "Hiši umetnosti in umetnikov" na Komenskega 8, v Ljubljani, ki na široko odpira vrata ob koncu leta v okviru 3. ZIMSKEGA FESTIVALA ZDSLU 2018.

Četrtek, 6. 12. 2018, ob 18. uri: ZIMSKI SALON ZDSLU 2018

Odprtje Prodajne razstave na kateri se bo v Galeriji ZDSLU predstavilo 60 avtorjev vseh likovnih zvrsti z umetninami za idealna novoletna darila. Razstava bo odprta do konca letošnjega leta.

Obiskovalce bomo poleg razstave razvedrili z ambientalno glasbo izpod prstov Saša Debelca, ki bo zazvenela po vsej "hiši umetnikov in umetnosti". Sledila bo ZABAVA in druženje pozno v noč z umetniki, prijatelji in obiskovalci Galerije ZDSLU. Za hrano in pijačo bodo poskrbeli člani ZDSLU. Veseli bomo srečanja z vami in vas vabimo, da se nam na odprtju razstave in na zabavi pridružite. S seboj prinesete svojo dobro voljo tako, da si bomo nazdravili ob prihajajočem letu in zaželeli vse dobro v letu 2019.

Petek, 7. 12. 2018, od 17.30 do 18.30: Ptičje pravljično popoldne

Alenka Spacal: Pripovedovanje pravljic iz Modrih ptičjih misli in 

Marija Prelog: Delavnica papirnatih ptic – kirigami

Pisateljica, ilustratorka in pravljičarka Alenka Spacal bo pripovedovala svoje pravljice iz najnovejše avtorske slikanice Modre ptičje misli, nato pa bo imela slikarka, ilustratorka in oblikovalka živalskih kirigamov Marija Prelog delavnico, na kateri bo z otroki izrezovala in zlagala ptice. Vstop je prost.

Torek, 11. 12. 2018, od 17.30 do 18.30: Andreja Čeligoj: Oblike, oblike, oblike

Oblikovalka, slikarka in ilustratorka Andreja Čeligoj bo na svoji  ustvarjalnici obiskovalce popeljala v svet kreativnega risanja, rezanja in ustvarjanja novih oblik ter podob. Na delavnico so vabljeni vsi, ki bi radi ustvarjali, se naučili česa novega in se družili z ustvarjalko delavnice. Vstop je prost in še  material boste prejeli na delavnici brezplačno.

Na letošnjem Zimskem salonu se nam predstavlja šestdeset zanimivih slovenskih avtorjev vseh generacij in nam ponuja umetnine, s katerimi želijo polepšati in obogatiti naše domove, ne kot dekor ampak, kot dodana vrednost, ki naj postane nuja slehernemu.

 

Vir: Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov, Napovednik.com

Zemljevid