Razstava David Byrne

David Byrne je bil rojen leta 1952 v Dumbartonu na Škotskem. Študiral je na umetniški akademiji Rhode Island v Marylandu. Svetovno prepoznavnost je pridobil kot ustanovitelj in pevec kultne in ene od najkreativnejših skupin 70ih, Talking Heads. Nagrade za svoje delo je prejemal kot pevec, glasbenik, skladatelj, pisatelj in umetnik. Ustanovil je tudi diskografsko hišo Luaka Bop.

Njegovo zanimanje za fotografijo in dizajn se je začelo že tekom študija, vendar je svoja dela začel raztavljati komaj v začetku 90ih let. Fotografije Byrne-a se lahko razdeli na tiste, ki so posnete na potovanjih, in tiste, ki so posnete v njegovem studiju z uporabo različnih fotografskih medijskih zmogljivosti, od polaroidov do digitalnih procesov.

Umetniška dela multitalentiranega in svetovno priznanega umetnika bodo razstavljena v galeriji Contra. Na razstavi bo na ogled 10 fotografij.

Galerija Contra deluje v samem centru Ljubljane od oktobra 2018 in promovira vrhunska svetovna imena kot so Gerhard Richter, Andre Buzter, Urlich Wulff, Ce Jian, David Reed, Jonathan Lasker, Tjorg Douglas Beer, Marcel Hueppauff …

Vir: Contra Gallery, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Contra Gallery:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid