Noites do Brasil

Noites do Brasil je sklop glasbenih dogodkov skupine Sherzer Brigade z gosti, ki služijo širjenju brazilske kulture in glasbe pri nas. Glasbeno sodelovanje, druženje na odru in pod njim ter pozitivna naravnanost nastopajočih in obiskovalcev je garant za super vzdušje Brazilskih noči v Gromki.

Najprej bo občinstvo ogrevala skupina Sherzer Brigade, ki bo z ritmi batucade ogrela publiko. Oder bo potem prepustila Denise Dantas Triu, prvim gostom otvoritvenega dogodka Noites do Brasil, slovensko – brazilski navezi, ki bo ritmično ogrevalnemu delu nudila odličen melodičen kontrast.

Denise Dantas je doma iz brazilske zvezne države Bahia. Ker že več kot desetletje živi med Italijo in Slovenijo je oblikovala edinstven zvok, ki združuje tradicionalno glasbo Sredozemlja in Brazilije, polno eksotičnih ritmov in čustvene energije. Njena sodelovanja z velikimi imeni Srednje in Južne Amerike, kot so Geronimo, Vevé Calazans, Saul Barbosa in drugi, so ji močno pripomogla k oblikovanju prepoznavnega glasbenega izraza. Denise poje o burni zgodovini svoje domovine, duhovnosti in kulturni raznolikosti. Njen trio dopolnjujeta kitarist Egon Boštjančič in tolkalist Andrej Tomazin.

Sherzer Brigade je energičen kolektiv, ki svoj glasbeni izraz išče znotraj bogate zakladnice brazilske ritmike. Brazilska glasbe je neusahljiv vir inspiracije, saj le-ta pripravi človeka do plesa, boljšega počutja in pozitivne naravnanosti. Ritmi kot so batucada, samba-reggae, samba-funk, ustvarijo široko paleto zvoka, ki vas zvabi na plesišče!

Časovnica:
20.00 OGREVANJE DJ YORS TRULI
21.00 – 22.00 - SHERZER BRIGADE
22.00 - 23.00 - DENISE DANTAS TRIO
23.00 - YORS TRULI

Vir: Sherzer Brigade, Napovednik.com

Zemljevid