Bratko Bibič: Od Kovača do Knapa-ODPADE

 

PRIREDITEV ODPADE OZ. JE PRELOŽENA NA 13. FEBRUAR 2019. HVALA ZA RAZUMEVANJE! 

Zveza Mink Tolmin in Zavod KŠM Tolmin vas vljudno vabita na glasbeno filmski večer

  • Glasbeno vizualni performans
  • JAVORCA – RESUREKCIJA (1. variacija), premiera (30')
  • (prva pre- in de-montirana projekcija video zapisa)

                              & 

  • Glasbeno filmski projekt potujočega kina Bridka Bebiča
  • OD KOVAČA DO KNAPA (50')
  • (filmska projekcija z živo glasbeno spremljavo)

 

KINOGLEDALIŠČE Tolmin, četrtek 6. decembra 2018 ob 19h

 

  • JAVORCA – RESUREKCIJA (1. variacija)

Produkcija: Zveza Mink Tolmin, Zavod Alcedo

Glasbeno-scenski multimedialni projekt avtorja Bratka Bibiča je v okviru projekta ''Echoes from Invisible Landscapes'' nastal ob 100. obletnici izgradnje spominske cerkve sv. Duha v Javorci, ki je bila  zgrajena leta 1916 v hribovitem zaledju Soške fronte nad dolino Polog. Premierno je bil izveden na kraju samem, 17. julija 2016, s prenosom preko svetovnega spleta v živo, nastal pa je v koprodukciji Zveze Mink Tolmin, Zavoda Alcedo in Zavoda Sajeta.

Poleg Bratka Bibiča je v projektu sodelovala mednarodna paleta glasbenikov ter ostalih soustvarjalcev projekta: Jelena Popržan (viola, glas (A/RS , Ana Kravanja (violina, glas), Samo Kutin (strunska lajna, zvočila, šumila), Vid Drašler (pritrkovanje, tolkala) in ženskega zbora Javorca (Tolmin), Paul Schuberth (A), Matej in Luka Kavčič, Marjetka Luznik, Katarina Kovačič (vsi Tolmin), Marko Kovačič (SI), Borut Čelik (SI), Miroslav Sretenović (RS) in  Mileta Grujić (RS).

Nastalega video zapisa se je Bratko Bibič lotil na svoj način in ga premontiral v neko 'drugačno' celoto, ki pa v svojem bistvu in sporočilnosti ostaja enaka. Prva variacija premierno 6. decembra 2018 ob 19 uri v KINOGLEDALIŠČU Tolmin.

 

  • OD KOVAČA DO KNAPA

Produkcija: Zavod En-Knap, Zavod Alcedo, Slovenska Kinoteka

Ustvarjalsko-izvajalska ekipa potujočega kina - Bratko Bibič, Eduardo Raon, Vid Drašler - je ustvarila avdiovizualni kolaž izbranih segmentov iz petih sodobno plesnih zvočnih filmov, nastalih po zamislih koreografa in plesalca Iztoka Kovača v produkciji zavoda EN-KNAP od prvega 1995 do slednjega 2014. Petdesetminutno novo montažo najdenih gibljivih podob in (re)kompozicijo njim pripadajočih, razvezanih in ponovno prevezanih zvočnih zapisov so imenovani glasbeniki z vokalno-instrumentalno igro v živo ozvočili in glasbeno nadgradili na premierni izvedbi v Slovenski kinoteki 13. aprila 2018, v KINOGLEDALIŠČU Tolmin, pa se potujoči kino ustavi v četrtek 6. decembra 2018 ob 19 uri.

Glasbeno spremljavo filma bodo v živo 'ozvočili':

Bratko Bibič - harmonika, klavir, glasovi

Eduardo Raon - harfa, elektronika, glasovi

Vid Drašler - tolkala, zvočila, šumila, glasovi

 

Vabita vas Zveza Mink Tolmin in Zavod KŠM Tolmin

Vstopnina: 10 € - predprodaja / 12 € na dan dogodka

Vir: Center MinK, Napovednik.com

Zemljevid