1. Udarno in ekspresivno, feat. Muzikačaka

Otvoritveno tekmovanje nove sezone ptujskega slam pokala

Ste že slišali za slam? Po dveh uspešnih sezonah tekmovanj v slam poeziji je ta posebna oblika pesniškega ustvarjanja in javnega nastopanja že dodobra zasidrana v lokalno kulturno sceno.
Po lanskem zmagoslavju Mariborčanke Klavdije Volf je čas, da se ptujski nabrušeni jeziki pripravijo na revanš. V sezoni slam dogodkov, ki jih organiziramo v sodelovanju z zavodom Feniks-um in organizacijo SiSlam, se bo zvrstilo pet tekmovanj za Ptujski pokal v slam poeziji ter kvalifikacije za državno prvenstvo. Z nami bodo stari in novi obrazi vseh starosti, spolov in iz vseh koncev, od popolnih začetnikov do izkušenih velemojstrov. S svojo avtorsko poezijo, ki jo bodo doživeto predstavljali publiki, ki bo s svojimi ocenami posameznih nastopov glavni "rabelj", bodo tekmovalci lahko pridno nabirali točke. Dogodke bomo, kot je že navada, obogatili z glasbo in dobršno mero zabave.

Prijave za nastopajoče pesnike sprejemamo na ptujski.slam@gmail.com. Dobrodošli vsi, ki si želite predstaviti svoje pesniške kreacije. Vsi pesniki naj imajo pripravljene 2 ali 3 pesmi. Seveda je za tiste, ki so lačni izziva, dovoljena tudi popolna odrska improvizacija, vendar vsi nastopi potekajo brez rekvizitov. Bodite del slam odrskih bojev. Vstopnine ni!

Dogajanje bo z avtorsko glasbo popestrila Sara Korošec – Muzikačaka.

Vir: Center interesnih dejavnosti Ptuj, Napovednik.com

Zemljevid