Ritem mladosti: Dubioza Kolektiv vs S.A.R.S.

DUBIOZA KOLEKTIV vs S. A. R. S.
ZABLUJENA GENERACIJA
TABU

- - - - -

Potem, ko sta predlani našo navečjo dvorano na enem velikem odru skupaj odmevno stresla Siddharta x Big Foot Mama, lani pa sta se z izzivom soočila še Dan D x Mi2, bo 12. RITEM MLADOSTI, ki ga organizirata Collegium Mondial Travel in Hitradio Antena, letos prvič pri nas gostil MUSIC SOUNDCLASH: DUBIOZA KOLEKTIV vs S. A. R. S.. Ker pa je še tako velik oder premajhen za sočasno žganje dveh tako energičnih bendov, se bosta 14. decembra v Stožicah za simpatije publike spopadla na dveh - vsak na svojem koncu dvorane.

Liderji nove srbske scene, S.A.R.S., bodo s hiti Lutko, Buđav lebac in Perspektiva v prednosti, saj so se s Stožicami spoznali že lani, iskrice med Žaretom, Ivano, bendom in tisoči razgretih navijačev pod odrom pa so preskakovale kot po tekočem traku. A tokrat jim bo nasproti stal veliki DUBIOZA KOLEKTIV, bosanski bend, ki se je kot visokooktanska ska-punk-reagge-rock atrakcija postavil tudi na svetovni zemljevid. Avtorji hitov, kot so Kažu, Kukuz, Himna generacije in Blam Blam, osvajajo svet z izjemno energijo, lucidnimi besedili in odrskim nastopom, ki premakne tudi slona.

Tako Sarajlije kot Beograjčani so že sami razprodali Križanke, publiko povezujejo v pozitivno silo s svojimi življenjskimi nazori, besedili in zgledi, tokrat pa bodo svoje energije premešali v enkratnem konceptu RED BULL MUSIC SOUNDCLASH. Ta uvaja edinstvi koncept nastopanja v živo, kjer hkrati koncertirata dve skupini na dveh odrih, obrnjenih drug proti drugemu, prostoru med njima pa vlada občinstvo. Dubioza in S. A. R. S. se bodo za simpatije občinstva borili z igranjem lastnih komadov, skladb drug drugega, klasičnih hitov in obvladovanjem različnih glasbenih žanrov. 

TABU: bend več generacij, ki se je v anale zapisal tudi s tem, da je preživel menjavo ene najbolj karizmatičnih pevk v samostojni Sloveniji in z vsako novo še nadgradil opus, prihaja v Stožice ob koncu jubilejne turneje: "V dvajsetih letih smo skupaj odrasli in dozoreli, pridelali dve pleši, par sivih las na glavah tistih, ki lase še imajo, 76 dodatnih kil, zamenjali 3 pevke, par kitar, ustvarili muzikal ... pa še bi lahko naštevali." Ob tem ko so prečesali Slovenijo od večjih mest do najmanjših zaselkov se je nabrala tudi zavidljiva statistika: 9 albumov, 103 posnete pesmi, 20 hitov, ki bodo izšli kot "best of" zbirka, 680 koncertov, več kot četrt milijona obiskovalcev koncertov ... in status ene najbolj prepoznavnih skupin, ki ves čas uspešno polni tudi radijski eter.

ZABLUJENA GENERACIJA: Idrijski punk-rockerji, ki so svoj zvok zgradili na izročilu Sex Pistols, Ramones in velikem odmerku legendarnih Kuzel, se bodo na Ritmu pripravili na praznovanje 25-letnice delovanja naslednje leto. Skupina, ki že od sredine 90. let slovi po močnih kitarskih šusih, ne rabi posebne predstavitve, če pa po kakšnem naključju res ne poznate njihove muzike, skočite na YouTube in si zavrtite hite, kot so Superboy, Pozitiv vabrejšan, Moja mala, Patricija, Sonce nabija, Upornik brez razloga, Pobegli vlak ... 

- - - - -

Nakup vstopnic: Petrol in Eventim

STAROSTNA OMEJITEV: 16+

Info: info@collegium.si

Informacije za VIP vstopnice in rezervacijo lož dobite na janja@cmt.si

 

Zunanje povezave: FB dogodek (zadnje informacije)Collegium Mondial Travel

Vir: Collegium Mondial Travel, Napovednik.com

Video

Zemljevid