Laszlo Herman: Made in China

Made in China je realnost. Je napis, ki dokazuje, da je svet preplavljen z izdelki, narejenimi v tej deželi, posredno pa govori tudi o tem, da smo vse bolj potrošniško usmerjena družba.

Omenjena dejstva so angažiranega likovnega ustvarjalca Lászla Hermana nagovorila in ob povsem vsakdanjem dogodku, povezanim z nakupovanjem izdelka, ki nosi podpis našega podjetja, narejen pa je v tej daljni deželi, sprožile ustvarjalni val. Tako je pred tremi leti začel ustvarjati nov slikarski cikel, ki ga je poimenoval Made in China. Ustvarjalni proces je doživljal vmesne prekinitve in avtorjevo ponovno vrnitev k obravnavani tematiki. K njej pristopa z osebnega zornega kota, hkrati pa jo osvetljuje s širšim družbenim pogledom. Nagovor je likovno suveren in sporočilno močan. Avtor se ni usmeril le k aktualni situaciji, ampak se je študijsko in kreativno soočal s kitajsko zgodovino, z njihovo filozofijo, z močnimi voditeljskimi osebnostmi, z razmišljanji, ki govorijo tudi o tem, da individualnost ni pomembna, ampak šteje le skupni cilj.

Vabljeni na otvoritev slikarske razstave v Kavarni NUK ob 19.00. Razstavo bo otvorila likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, glasbeno pa jo bo popestrila izvrstna vokalistka Hana Mačkovšek.

Zunanje povezave: FB

Vir: KUD Arhiteka, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja KUD Arhiteka:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid