Alternativna godba: Haiku Garden (Slo)+ Bring on

Sobota, 10. november 2018
MIKKov klubski prostor
�Vrata: 21.00
�Koncert: 22.00
Vstopnina 5€
_________________________
Haiku Garden je ljubljanski shoegaze/neopsihedelični bend, ki se trenutno pripravlja na izid svoje prve dolgometražne plošče z naslovom 'Where If Not Now', ki izide 25. oktobra pri KAPA Records. Igrajo glasno in hrupno kitarsko glasbo s primesmi popa, v živo jih podprejo tudi sanjave vizualije.

Leta 2016 so izdali EP 'Waver', z njim pa napadli odre doma in v tujini. Igrali so podolgem in počez: Avstrija, Češka, Srbija, Hrvaška, Poljska itd., med drugim nastopili tudi na festivalih v Moskvi in v Liverpoolu. Kino Šiška so ogrevali za velika imena, kot so SUUNS in The Jesus & Mary Chain. Njihov štiklc 'Rosetta' iz EP-ja je bil celo izbran kot Song of the day na radiu KEXP iz Seattla.

�Sedaj prihajajo oboroženi z novim albumom. V MIKKu se bodo ustavili v sklopu svoje mednarodne turneje ob promociji albuma.

◉Kje, če ne zdaj?! Po tem, ko so oboroženi z EP-jem Waver prekrižarili domače in evropske klubske ter festivalske odre, ljubljanski heroji zapacanih kitar in sanjavih vokalov Haiku Garden ponosno predstavljajo težko pričakovani dolgometražni prvenec z naslovom "Where If Not Now".
Ploščo preveva občutek svobode, spontanosti in neobremenjenosti, bend pa je v dolgotrajnem studijskem delu, pri katerem mu je pomagal lucidni kitarski mojster Vitja Balžalorsky, svoj doslej zgrajeni zven obračal in potiskal v nove smeri.
Na albumu "Where If Not Now" tako Haiku Garden zveni kot polnokrven in prekaljen bend, ki raziskuje, razkraja in nadgrajuje shoegazeovsko podstat, v katero enkrat z grobimi in eksperimentalnimi, drugič z bolj melodičnimi prijemi vrisuje povsem svojstven zvočni podpis. Devet skladb, polnih hrepenenja in želja po novem, neraziskanem ter neznanem, se pred poslušalcem razpira kot mavrica neštetih barv in občutij, ki kličejo k pobegu. "Where If Not Now" je pravzaprav film, film za sanjače, katerega minutaža se vedno prehitro izteče.
❗️Album "Where If Not Now" pri ljubljanski založbi Kapa Records izide 25. oktobra 2018, na voljo pa bo v digitalni obliki, na vinilu in zgoščenki.

Povezave:
* Facebook:
* Catch My Breath (novi spot):
* Hazel (novi singel):
* Rosetta:
* Live session playlista:
* Bandcamp:
*Instagram:
___________________________________________

Bring on The Vanguards
Stil primorskega tria iz Nove Gorice zaznamujejo preprosti, a udarni kitarski rifi, stonerska melodika in izjemna odrska energija. Po slovenskih odrih nastopajo že tri leta v družbi izvajalcev kot na primer Wolves like Us, Mozes and the Firstborn, Srečna mladina, Prismojeni Profesorji Bluesa itd. Ob tretji obletnici je zasedba samoizdala tri skladbe, za seboj pa nosi izdan demo in nekaj videov, ki si jih oglejte na Facebook strani ali Youtube kanalu.
V bodoče načrtujejo izdajo plošče iste mešanice surovega garažnega zvoka in gruvajočega stoner rocka. Tričlansko zasedbo sestavljajo Matej Kolavčič na kitari in vokalu, Peter Marinčič na basu in Tadej Blažič na bobnih ter tako tvorijo pravo alter poslastico.
"Looks like soldiers, sounds like anger, feels like dancing…".

____________________
* Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo RS

Vir: MIKK Murska Sobota, Napovednik.com

Zemljevid