Future Architecture: Ustvarjalna izmenjava 2019

Ustvarjalna izmenjava je prodorno letno srečanje za evropsko arhitekturo ter priložnost za predstavitev idej in trendov v prihodnjem razvoju arhitekturnega poklica.

Prvi dan se bo v okviru razprav Focus Talks predstavila Giovanna Borasi, glavna kustosinja Kanadskega centra za arhitekturo (CCA) ter kustosinja razstave in urednica knjige The Other Architect. Poleg nje bodo udeležence konference nagovorili tudi arhitekti, ki vodijo že uveljavljene biroje, a jih razvijajo v nenehnem iskanju alternativnih arhitekturnih orodij in strategij: Gustavo Utrabo, soustanovitelj in partner v arhitekturnem biroju Aleph Zero, prejemniku mednarodne nagrade RIBA International Prize 2018; Freek Persyn, soustanovitelj in vodja arhitekturnega biroja 51N4E, prejemnika evropske nagrade za urbani javni prostor 2018; in Špela Videčnik, soustanoviteljica in partnerica v biroju OFIS Arhitekti. Razpravam Focus Talks bo predsedoval Mika Savela, glavni urednik revije Finnish Architectural Review in alumni platforme Future Architecture 2016.

Spoznavna konferenca (Matchmaking Conference) bo predstavila 25 obetavnih arhitektov, krajinskih arhitektov, kritikov, piscev in kustosov, ki so se s svojimi idejami odzvali na poziv za ideje Future Architecture.

Arhitekturni sejem, ki bo potekal v sklopu dogodka, bo posameznim arhitektom in arhitekturnim birojem, ustanovam, organizatorjem, producentom, komunikatorjem, kustosom in drugim strokovnjakom s področja arhitekture zagotovil prostor, kjer bodo lahko predstavili svoje projekte, se povezovali in spoznavali partnerje za nove in tekoče projekte ter se seznanili z najnovejšim dogajanjem v svetu arhitekture.

 

Zunanje povezave: MAO novice

Vir: Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Muzej za arhitekturo in oblikovanje:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid