Slikarska razstava - Boris Zaplatil

Vabljeni na praznovanje 15. obletnice delovanja Lične hiše, ki bo v soboto 13. oktobra 2018 ob 19. uri v galeriji Lična hiša v Ajdovščini.

Ob tej priložnosti bomo odprli slikarsko razstavo umetnika Borisa Zaplatila. Obenem bomo predstavili avtorjevo likovno monografijo z naslovom Umetnik in galerist, ki postavlja v ospredje avtorjevo 25. letno sodelovanje z galerijo Žula.

Praznovanje bo spremljal  bogat glasbeno kulturni program.  Nastopili bodo glasbeniki Lado Jakša, Polona Kunaver Ličen in Jon Ličen. Večer bo povezovala prof. Ivana Slamič.

Razstava bo odprta do 10. novembra 2018

Vhod v galerijo Lična hiša je v času obnove starega mestnega jedra Kastre mogoč po peš poti  iz parkirišča za starim mlinom. Hvala za razumevanje!

Akademski slikar Boris Zaplatil se je rodil 23. aprila 1957 v  Ljubljani. Po končani  srednji šoli za oblikovanje v Ljubljani  leta 1975  je sodeloval v ateljeju akademskega kiparja Janeza Boljke in v oblikovalskem studiu arhitekta Petra Skalarja. Leta 1978 je pričel študij na   Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je  leta 1982 diplomiral pri prof.Gustavu Gnamušu. Študij je še nadaljeval na slikarski specialki do leta 1984. Od leta 1979 je imel 73 samostojnih razstav, sodeloval  na 130 skupinskih razstavah in se udeležil  44 likovnih kolonij. Za svoje delo je prejel  11 nagrad. Leta 2000 je sodeloval  kot svetovalec pri pripravi likovne zbirke Hypo banke v Ljubljani,  v  letu 2001 in 2002 je deloval kot umetniški  vodja  galerije Imprima v Ljubljani.  Živi in dela  kot samostojni kulturni ustvarjalec v Ljubljani.

 

Vir: Društvo Lična hiša, Napovednik.com

Zemljevid