Enodnevna delavnica kaligrafije za odrasle

Še vedno prisegate na pisanje 'na roko'? Vas zanima, kako so se tega lotevali mojstri v preteklosti? Bi se preizkusili v kaligrafiji, umetnosti pisanja? Pridružite se nam na enodnevni kaligrafski delavnici in se naučite spretnosti, ki danes že skoraj izumira!

Veliko dejstev in zanimivosti iz zgodovine Ljubljane, ki so predstavljeni na stalni razstavi Ljubljana. Zgodovina. Mesto v Mestnem muzeju Ljubljana, vemo prav zaradi pisanja - zapiskov znanih in manj znanih meščanov, osebnih in uradnih pisem, zbiranja podatkov različnih mestnih institucij, naročil obrtnikov ipd. Pisana beseda je zakladnica informacij, predstavlja pa tudi način komunikacije z zelo osebno noto.  

Osvojite osnovne spretnosti kaligrafije na enodnevni delavnici v Mestnem muzeju Ljubljana, ki jo izvajamo v sodelovanju s Kaligrafskim studiem Katarina (Kaligrafija s Katarino); pridružite se nam lahko na dveh terminih: 

  •  20. 10. 2018 / delavnica osnovne okrogle pisave / 10:00–12:30
  •  16. 2. 2019 / delavnica osnovne okrogle pisave / 10:00–12:30

Na delavnici boste z osnovnimi vajami izkusili glavne značilnosti okrogle pisave. Ob pomoči mojstrice Katarine Rojc se boste naučili uporabljati klasično pero s prirezano konico in črnilo.

  • Cena delavnice: 20 €; v ceno je vključena delavnica, učni listi in pisalni pribor; sami poskrbite le za udobna oblačila in (po potrebi) očala
  • Darilo: prirezan marker
  • Obvezne prijave: sprejemamo do srede pred posameznim terminom na prijava@mgml.si; zaradi narave delavniškega dela sprejmemo največ 16 udeležencev, zato pohitite s prijavami, saj je povpraševanje veliko.

V kolikor bi svoje znanje kaligrafije želeli še bolj poglobiti, se lahko udeležite tudi večdnevnih delavnic (udeležba na enodnevni delavnici vam bo v pomoč, ni pa pogoj za vpis na večdnevno delavnico):

  • Tridnevna delavnica gotice / 10., 17. in 24. 11. 2018 / 10:00–12:30 / Cena: 54 €
  • Tridnevna delavnica italike / 2., 9. in 16. 3. 2019 / 10:00–12:30 / Cena: 54 €

Foto: Katarina Rojc

Zunanje povezave: Izobraževanja odraslih v MGML

Vir: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Muzej in galerije mesta Ljubljane:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid