Heksagon, kjer so čebele doma, instalacija

Prostorsko inštalacijo so pripravili študenti Fakultete za dizajn (Univ. na Primorskem) v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem in je del vzporednega programa osrednje razstave SEM Kjer so čebele doma.

Namen inštalacije je prebuditi zavedanje o pomenu čebel za obstoj človeštva in narave. Velikostna razmerja čebeljega sveta so v prostoru pretvorjena v razmerja sveta človeka, opazovalec pa je na ta način deležen drugačne izkušnje pri razumevanju življenja čebel, saj je simbolično postavljen v vlogo čebele.

Prostorska inštalacija Heksagon, kjer so čebele doma je rezultat projekta Po kreativni poti do znanja (PKP): Čebelarstvo kot izziv za sodobno oblikovanje (BeeKul), ki ga izvaja Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije. V projektu sodelujejo Fakulteta za dizajn (Univerza na Primorskem), Slovenski etnografski muzej in Medom, spletna trgovina d.o.o..

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Razstavo Heksagon, kjer so čebele doma financira Slovenski etnografski muzej.

Partnerji projekta:

Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem

Medom, spletna trgovina d.o.o.

Slovenski etnografski muzej

Sodelujoči študenti:

Iva Davidovič (FD), Patricia Eržen (FD), Nina Glavič (NTF UL), Lovro Ivančić (NTF UL), Miran Juriševič (FD), Zala Marinčič (FD), Nika prosen (FD), Nuša Willenpart (FD)

Mentorji:

Izr.prof. dr. Damjana Celcar, doc. Jana Mršnik, doc. Mojca Perše, Sonja Kogej Rus, Marko Mršnik in Gorazd Trušnovec

Vir: Slovenski etnografski muzej, Napovednik.com

Zemljevid