13. Slovenski bienale ilustracije

V sodelovanju z ZDSLU – Ilustratorsko sekcijo

Likovna manifestacija, ki že četrt stoletja združuje starejše in mlajše generacije umetnikov ilustratorjev ter njihove najboljše dosežke poudarja z nagrado, plaketami in priznanji Hinka Smrekarja. Prireditev ves čas ohranja ustvarjalno moč in razkriva odličnost slovenske ilustracije z najrazličnejšimi avtorskimi poetikami, hkrati pa spremlja nove likovne rešitve izraze in tehnike, saj umetniki ves čas prenavljajo slikarske tehnike, uvajajo elemente filma, stripa, animiranega filma, elektronskih medijev in drugih sodobnih tehnologij.

Razstava torej pomeni dragocen prispevek k uveljavljanju ilustracije, ki je v svojem največjem segmentu otroške ilustracije nepogrešljiva pri sooblikovanju likovnega gledanja ter razumevanja mladih in najmlajših, saj gre za dejavnost z odgovorno vzgojno in izobraževalno vlogo – za slikovno govorico, ki soustvarja človekovo zavest in odločilno vpliva na duševni razvoj.

Žirija za izbor del za razstavo in odločitev o nagradah: Monika Ivančič Fajfar, dr. Sarival Sosič, Radovan Jenko, Peter Škerl, Nina Pirnat Spahić

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid