Dogodek je že minil.

Vodene vadbe in Pilates

V Ljubljani, Domžalah in okolici organiziramo različne vadbe, katerih posebnost je to, da so podprte z dolgoletnimi izkušnjami in znanjem na področju bolečine v hrbtenici višje fizioterapevtke Barbke Zrnec.

Info: 040 209 299

OPIS PROGRAMOV:

Programi PREPREČUJMO OSTEOPOROZO IN BOLEČINO, ZDRAVO IN ZMERNO ter ZDRAVO IN INTENZIVNO


Zgoraj navedeni programi predstavljano celostno vadbo, katere osnova so sodobna medicinska in rekreativna znanja. Sestavljajo jih vaje za krepitev mišic, aerobne vaje za krepitev srca in ožilja, raztezanje, vključene so tudi pomembne vaje za preprečevanje bolečine v vratnem, prsnem in križnem delu hrbtenice. Prav tako med vadbami krepimo ravnotežje ter izboljšujemo koordinacijo.
Med seboj se razlikujejo v intenzivnosti – 1. program predstavlja lažjo obliko vadbe, primerno tudi za starejše in upokojence, med tem ko 3. program predstavlja intenzivnejšo vadbo, v kateri se najdejo mlajši ter ljudje srednjih let.
Vsem programom je skupno, da smo med vadbo zelo pozorni na hrbtenico in prilagajamo vaje tako, da je le-ta zaščitena pred neustreznimi gibi in tehnikami izvajanja vaj, kljub temu pa so vaje našim vadečim izziv za celostno krepitev telesa.

 

KOMBINIRANA VADBA

Kombinirana vadba izhaja iz zgoraj opisanih programov, dodane pa so ji Pilates vaje.

 

PILATES

Pilates združuje oblike vadbe, kjer je poudarek na razvoju mišične moči, gibljivosti, koordinacije in razvijanju in ohranjanju pravilne telesne drže. Celotno gibanje spremlja točno določen dihalni vzorec, ki služi kot podpora. Z rednim treningom Pilatesa pripomoremo h krepitvi mišic, povečanju gibljivosti, izboljšanju ravnotežja, k močnejši hrbtni muskulaturi, ter  k vitkejši in bolj pokončni postavi.

 

MEDILATES

Medilates je v osnovnih principih soroden Pilatesu z razliko, da skozi vadbo vaje dodatno prilagajamo tako, da hrbtenice ne izpostavljamo neustreznim obremenitvam. S takim načinom učinkovito preprečujemo bolečino v križu in vratu, kajti nekateri elementi klasičnega Pilatesa niso prilagojeni današnjemu načinu življenja in delujejo tudi v smeri sprožanja oziroma poslabšanja bolečine.
Medilates temelji na znanju in dolgoletnih izkušnjah višje fizioterapevtke Barbke Zrnec, ki se je na področju bolečine v hrbtenici izobraževala  v ZDA in Veliki Britaniji.

Zunanje povezave: Povezava do urnika vadb v Domžalah:Povezava do urnika vadb po Ljubljani in okolici:

Vir: Svet zdravja - Fizioterapija Zrnec, Napovednik.com

Zemljevid