Sobotni gozdni sprehodi

Očistimo Rožnik


V okviru največjega okoljskega projekta v zgodovini človeštva, Očistimo svet 2018!, se bomo opremili z zaščitnimi rokavicami in očistili poti gozdnih sprehodov. Če nam ostane kaj časa, bomo iz nabranih odpadkov ustvarili kak nov, uporaben izdelek. Mimogrede se bomo ozrli za tujerodnimi rastlinami in skupaj razmislili, ali sodijo v naš gozd oz. kako vplivajo na okolje.

________________________________________________

Vsako soboto se bomo po različnih poteh povzpeli na Rožnik, kjer bomo na zabaven način spoznavali gozd in na gozdnih ustvarjalnicah ustvarjali iz gozdnih materialov. Gozdne urice bodo potekale v vseh vremenskih razmerah, le program bomo prilagodili vremenu.

Otroci naj bodo primerno oblečeni in obuti. S seboj naj imajo nahrbtnik z rezervno obleko in polno plastenko vode. V času našega druženja ni predvidenih obrokov, zato naj otroci pojejo zajtrk doma in s seboj ne nosijo hrane. Prosimo vas, da vaš otrok na gozdne urice pride brez elektronskih naprav, mobilnega telefona in vrednejših predmetov.

Zbirno mesto gozdnih uric je Informacijska točka HROŠČ ROGAČ poleg vile Marija Vera (C. na Rožnik 31), kjer se bomo zjutraj ob 9.30 dobili in ob 12.30 poslovili. 

Prosimo vas, da prijavo (ime in priimek otroka ter rojstni datum in mobilno telefonsko številko, na kateri boste dosegljivi v času gozdnega sprehoda) pošljete kar na info@malaulica.si.  Prijavnino plačate na TRR SI56 0126 1600 0002 610  ali v izjemnih primerih z gotovino ob oddaji otroka (v tem primeru vam bomo račun poslali naknadno).

Vir: JZ Mala ulica - Center za otroke in družine v Ljubljani, Napovednik.com

Zemljevid