Naravne kreme za obraz - v teoriji in praksi

Pridružite se nam na delavnici izdelave naravnih krem za obraz in izdelajte kremo, pisano na vašo kožo. Na delavnici se naučite izdelovanja emulzij, kar so pravzaprav nadgradnja izdelave mazil.

Postopek izdelave krem je zahtevnejši od večine ostalih izdelkov (masla za telo, balzami za ustnice, mazila ipd), zato je zaželeno predznanje iz poznavanja osnovnih naravnih sestavin in nekaj izkušenj z ustvarjanjem.


Govorile bomo o značilnostih emulzij, spoznavale naravne sestavine, ki jih uporabljamo pri izdelavi krem in si podrobno ogledale postopek izdelave emulzij. V praktičnem delu delavnice pa bomo izdelale kar tri emulzije:

  • bogato negovalno kremo,
  • hidratanten losjon in
  • napredno recepturo: izjemno vlažilna lahka krema s svilenimi proteini.

Kot pri večini naših delavnic, je poudarek na grajenju recepture, saj brez tega ni uspešne izdelave kreme, prilagojene res samo vaši koži.


PREDAVA: Inka P. Gerkšič, mednarodno certificirana aromaterapevtka. Po pridobljenem certifikatu angleške aromaterapije je pridobila tudi znanje francoske aromaterapije ter se nato posvetila študiju formuliranja in izdelave naravne kozmetike. Je ustanoviteljica Naravnega Kotička in predavateljica, pri čemer zajema izkušnje iz dolgoletnega vodenja tečajev za študente in individualnega dela z njimi, zato zna približati slušateljem tudi zahtevnejšo snov.

DATUM: 16.10.2018  (od 17h do 21h)

LOKACIJA: Naravni Kotiček, Ljubljana, Brnčičeva 21

CENA: 59 €   v ceno je zajeta skripta, izdelki z embalažo in razvajanje z domačim ekološkim čajem.

PRIJAVE: Prijavnica in dodatne informacije so na spletni strani Naravnega Kotička.

Delavnica je namenjena manjšemu številu udeleženk, zato svetujem, da se prijavite čim prej, saj se pogosto mesta zasedejo takoj po razpisu novega termina.

Če vas zanima, ali je C vitamin kot antioksidant v emulzijah učinkovit, katere so oblike C vitamina v kozmetičnih izdelkih in kje oz. kako ga je najbolj smotrno uporabiti, pa vas vabim, da pokukate v blog na spletni strani Naravnega Kotička.

Lepo vabljene na dišeče ustvarjanje! 

Zunanje povezave: Več o delavnici in mnenja udeleženk delavnice na spletni strani Naravnega KotičkaBlog:

Vir: Naravni Kotiček, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Naravni Kotiček:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid