Zavedanje motrečega očesa

Razstava "Zavedanje motrečega očesa" slavi umetnika kot kulturnega jasnovidca, kot nekoga, ki se s tretjim očesom razgleduje po skrivnostih družbe, nekoga, ki mu je bilo naloženo, da razkrije mistične resnice. 

Umetnik je postavljen v privilegiran položaj, ki mu omogoča, da pogleda prek živega roba in se vrne v družbo z vestmi s frontne linije kulturne misli in z margin uma. Umetniki so naši šamani, na katere se zanašamo, da nam bodo odgrnili tančico do transcendentalnih možnosti, nam razkrili skrivnostne mehanizme in celo odkrili okultne sile. Z razstavo bomo na institucionalno kritiko pogledali z vidika, ki je povsem šamanski, skrivnosten in pomenljiv.

Kurator: Aaron Moulton
Umetniki: Mike Bouchet, Vuk Ćosić, Constant Dullaart, Matt Johnson, Mi Kafchin, Daniel Keller, John Koenig, Marco Lavagetto, Lazaros, Mark Lombardi, Monarca Lynn Merrifield, Allen Midgette, Mike Morrell, Lucia Nimcova, Occult Forces, Oksana Pasaiko, Hamid Piccardo, Real Subliminal, Alexander Reben, Daniel R. Small, Raymond Steers, Hito Steyerl, Ingo Swann, John Titor, Brad Troemel, Andy Warhol

Foto: Mike z Morrell

Vir: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Muzej in galerije mesta Ljubljane:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid