Severa Gjurin z zasedbo

Svojevrsten prostor Skalne dvorane na Ljubljanskem gradu so napolnili zvoki jazza, soula, funka, R&B-ja, rock&bluesa in latina.

Najvišja turistična točka je poleg najlepšega razgleda na mesto dobila edinstven Jazz Club Ljubljanski grad s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki.

Pevka in likovnica Severa Gjurin nastopa s kvartetom, ki ga sestavljajo kitarista Dejan Lapanja in Uroš Rakovec, basist in kontrabasist Žiga Golob ter bobnar Blaž Celarec – priznani glasbeniki s širokim spektrom glasbenega delovanja in pisanimi življenjepisi.

Glasbo Severe Gjurin še vedno odlikujeta miren zvok in prezentna interpretacija avtorskih pesmi. Od najstniških let sodeluje z bratom Galom Gjurinom, ki je v večini tudi avtor njenih pesmi, na primer zimzelene Kadar sva sama. Akustično zveneča zasedba se je sestavila pred šestimi leti in je prvi pravi koncert odigrala in razprodala leta 2013 v SiTi Teatru v Ljubljani. Nastopajo z repertoarjem, ki se ne boji tišine in ne izogiba veselju. V odrski maniri se prepustijo glasbi, pri Severini priredbi klasike Orion ali pri njenih pesmih, kot so Ali je še kaj prostora tam na jugu, Sej vame, Kakor da se nič ni zgodilo, pa se njihova siceršnja zavezanosti obliki pesmi prilagaja interpretaciji in občutku.

Severa Gjurin – glas, kitara
Žiga Golob – bas
Uroš Rakovec – kitara
Dejan Lapanja – kitara
Blaž Celarec – bobni

Glasbena zvrst: pop/rock/jazz.

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 20.00 do 00.30.

Vstopnina: 14 EUR
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Video

Zemljevid