Big Band KK (Krško)

Svojevrsten prostor Skalne dvorane na Ljubljanskem gradu so napolnili zvoki jazza, soula, funka, R&B-ja, rock&bluesa in latina.

Najvišja turistična točka je poleg najlepšega razgleda na mesto dobila edinstven Jazz Club Ljubljanski grad s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki.

Čeprav Big Band KK obstaja že od osemdesetih let (in prej poznan kot Big Band Krško), je bil praktično in formalno ustanovljen leta 1994, ko je dirigiranje in vodstvo skupine prevzel Aleš Suša.

Z igranjem različnih zvrsti glasbe, od swinga in latina do fusiona in jazz-rocka, je band postal eden od boljših neprofesionalnih big bandov v okolici, številni uspešni instrumentalisti pa so vzniknili izpod njegovega okrilja. 
V letu 2013 so izdali svoj prvi album Depeched, na katerem so predstavili naslovnice sedmih pesmi skupine Depeche Mode. Album je prejel nepričakovano pozitiven odziv kritikov in poslušalcev, kar je pripeljalo do povabila skupini, naj igra na festivalu Jazz Montreux, redkosti za slovenske glasbenike.
Prisluhnite 20 članski zasedbi, ki bo s svojim dinamičnim nastopom otvorila drugo sezono Jazz Cluba Ljubljanski grad.

Glasbena zvrst: jazz.

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 20.00 do 00.30.

Vstopnina: 7 EUR
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Video

Zemljevid