Grajska muzika 2018 - Brest z Vesno Zornik

Na četrti Grajski muziki bodo na sporedu trije koncerti zasedb s tremi edinstvenimi vokalistkami.

Brest z Vesno Zornik je popolnoma sveža zasedba odličnih, uveljavljenih glasbenikov z mešanico glasbenih zvrsti, kot so pop, jazz, blues, rock, indie, alter etno in še kaj bi se našlo. Pliš z Aleksando Ilijevski je skupina, ki se je iz dnevne sobe preselila na odre ali, bolje rečeno, gledalce in poslušalce povabila kar k sebi domov. Prefinjeni slalom med različnimi glasbenimi žanri pa je v sedmih letih delovanja postal že skoraj zaščitni znak pevke in ustvarjalke Bilbi, katere pesmi s treh studijskih albumov odlikujeta nezamenljiva melodika in lirika ustvarjalnega tandema Stermecki.

Zasedba Brest z Vesno Zornik je uglasbila poezijo Kristine Kočan, slovenske pesnice mlajše generacije. Premierno je ploščo z naslovom Paviljon predstavila marca 2017, avtor glasbe pa je kitarist in skladatelj Samo Šalamon.

Zasedba je res fantastična:
Vesna Zornik, vokal (sicer članica zasedbe Katalena in že vrsto let ena najboljših vokalistk v Sloveniji)
Samo Šalamon, kitara (po mnenju revije Guitar Player iz ZDA eden od 10 najboljših kitaristov na svetu in kitarist, katerega prvenec Ornethology je bil uvrščen med 1001 najboljši jazz album v zgodovini jazz glasbe)
Samo Pečar, električni bas (eden top basistov v Sloveniji, član zasedb Bro, Siti hlapci ...)
Bojan Krhlanko, bobni (eden naj bobnarjev v Sloveniji, član zasedb Laibach, Pero Lovšin Bend, The Stroj ...)

 

Cena vstopnic za posamezni koncert: 12 EUR, 9 EUR*
Cena vstopnice za tri večere: 29 EUR, 22 EUR*
*študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb

Cena vstopnice vključuje tudi povratno vozovnico za vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek spletne strani ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …)

 

Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Video

Zemljevid