Jazz Pon: BalKan Duo (Atanasovski + Majstorović)

  • Kaj: Jazz, etno, cross over
  • Kdaj: ponedeljek, 13.8.2018 od 20.00 do 23.59
  • Kje: Tobačna mesto, Ljubljana
  • Prireditelj: Tobačna
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Glasbena poslastica dveh prekaljenih mojstrov, ki v svojem zvoku spajata desetletja izkušenj ustvarjanja ter preigravanja klasične, jazz, etno in rock muzike.

Vasko Atanasovski je eden naših najbolj vsestranskih skladateljev in glasbenikov, znan po sodelovanjih z svetovnimi jazz, rock, klasičnimi in tradicionalnimi muzičarji (Vlatko Stefanovski, Living Colour, Michel Godard, Hindi Zahra, Xu Fengxia, Carmina Slovenica, idr.) ter obvladovanju številnih glasbenih stilov. Posnel je 13 albumov, s svojim delom pa osvojil tako kritike kot občinstvo. Redno gostuje po vsej Evropi pa tudi v Indiji, na Kitajskem, v Latinski Ameriki in ZDA. Z glasbo za soliste, zbore in velike orkestre je opremil tudi številne gledališke, plesne in lutkovne projekte (Vito Taufer, Brane Potočan, Jernej Lorenci, Mojca Horvat, Peter Bostjančič ...).

Jazz in etno multiinštrumentalist, specialist za brenkala, teoretik in vsestranski zvočni ustvarjalec Zoran Majstorović je s porinom in številnimi drugimi priznanji okiteni hrvaški brenkač na raznolike inštrumente, ob mnogih svetovnih glasbenikih pa je ustvarjal tudi z domačimi ikonami, kot so Arsen Dedič, Rade Šerbedžija, Gabi Novak in Tereza Kesovija. Raziskuje vso umetnost in vpliv zvokov v vsakdanjem življenju.

- - - - -

BalKan Duo
VASKO ATANASOVSKI (flavta, saksofoni)

ZORAN MAJSTOROVIČ (kitara, oud, kamal)

- - - - -

TOBAČNA / ČINČIN / FOODPORN
Tržaška cesta 2, LJ

VSTOPNINE NI

INFO & REZERVACIJE: info@tobacna.eu // 0591 30949

 

Vir: Tobačna, Napovednik.com

Zemljevid