Samurajski tabor za otroke

Tabor je del projekta ŠOLA ZA MALE SAMURAJE, ki se odvijal v Termah Olimija meseca septembra. Otrokom bodo na taboru približali življenje starodavnih samurajev. Spoznavali dobo njihov način življenja, se učili borilne veščine in o njihovi kulturi.

Učili se bodo borilne veščine z katano in še z drugimi borilnimi pripomočki, katere so uporabljali samuraji. Tako bodo spoznali njihov pomen, simbol in kako rokovati  z njimi. Spoznavali bodo tudi osnove samoobrambne z in brez borilnimi pripomočki.

Zraven tega, da se bodo otroci veliko telesno gibali in preizkušali svoje gibalne sposobnosti. Bodo spoznavali tudi duhovno plat borilnih, borbo z samim sobam, preko meditacije.

Otroci bodo na taboru spoznavali tudi japonsko kaligrafijo, jezik in hrano. Prisluhnili starodavnim zgodbam o samurajih, ter spoznali njihove običaje in navade.

Med samim program bo organiziran tudi čas za razvajanje in igro v bazenih Termah.

Posebnost tabora je, da se bodo otroci lahko kot samuraji učili samostojnosti, tako bodo prebivali v apartmajih, kjer bodo morali sami skrbeti za čistočo in gospodinjstvo, seveda z pomočjo naših metrojev. Tako si bodo, razen kosila, sami pridivjali tudi zajtrk, malico in večerjo.

V termah Olimia, se bomo pričeli zbirati v petek 14.9. popoldan oz. proti večeru. Nakar bosta sledila dva dneva polna adrenalina, pustolovščine in zbiranja znanja in izkušenj. Nakar se bomo v nedeljo zvečer vračali proti domu.

Priporočamo, da je otroka na tabor prijavi do konca avgusta oz. do zapolnitve prostih mest, saj je število omejeno. Otroka prijave tako, da nam pišete na naš elektronski naslov info.dmks@gmail.com, ter javite, da želite prijaviti na tabor vašega otroke in nam sporočite vaš naslov bivališča, kamor vam bomo poslali vso dokumentacijo, katero bo potrebno izpopolnit in naj jo nato pošljete nazaj na naš sedeš društva.

Tabor je primeren za otroke stare med 8 in 12 let.

Cena tabora znaša 120€. Za člane našega društva je cena 100€. Znesek se poravna po odami prijavnici, ko boste na vaš naslov prejeli račun, katerega nato poravnate. Možen je tudi dogovor o plačili v dveh ali večih delov, v primeru, da gre za več otrok.

Cena zajema:
- 3 dnevna (2 nočitvi) uporaba apartmaja
- Hrana in pijača
- Mentorji in strokovni delavci
- Kopanje v bazenih
- Animacijski izleti in program
- Tečaji mečevanja in drugo izobraževanje o samurajih
- Spominek na tabor

Vir: Društvo mladih kreativcev Slovenije, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Društvo mladih kreativcev Slovenije:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid