Festival SPIDER 2018

Festival radikalnih teles Spider 2018

Mednarodni festival Spider, ki vsako leto prinaša izbor prelomnih evropskih in domačih produkcij na področju performansa in plesa, bo letos že sedmič razpel svojo mrežo radikalnih performativnih praks, med 12. in 16. septembrom v Španskih borcih in na drugih lokacijah po Ljubljani.

Tokratna izdaja festivala Spider se, z željo po preseganju prevladujočih diskurzov strahu, osredotoča na prakse, ki izhajajo iz naših neizmerljivih sposobnosti, ter hkrati razkrinkajo vsiljena sredstva oblikovanja merljivih medčloveških odnosov.
V petih dneh se bodo predstavile vrhunske eksperimentalne plesne produkcije, ki preizprašujejo uveljavljene družbene strukture, tvorjenje pomena v interconi med glasbo, besedo in gibom, hkrati pa praznujejo in utelešajo jezike neizmerljive svobode sredi nenehnega iskanja drugačnih oblik sobivanja.

Ob predstavah se bodo zvrstile številne strokovne debate, koncerti in nepozabna druženja s povabljenimi gosti.

➤ Predprodaja 5-dnevne festivalske vstopnice je na voljo na spletni strani Mojekarte.si, v Španskih borcih - Center kulture v Mostah in vseh prodajnih mestih OMV, trafike Delo prodaja in 3Dva.

Zunanje povezave: Festival Spider 2018

Vir: Društvo Pekinpah, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Društvo Pekinpah:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid