Otvoritev razstave Luči pravljičnih bitji narave

Luči pravljičnih bitji narave

Razstava lesenih kipov in luči, ki so posvečene pravljičnim navdihom narave je plod nekajletnega ustvarjanja vsestranskega umetnika Javorja Škerlj Vogelnika.

Ideja razstave ter uglasbenih pesmi, ki spremljajo posamezne kipe je povabiti ljudi globlje v stik s seboj ter s svetovi elementarne narave, ki nas obdaja.

Povezanost z močjo in inteligenco posameznih elementov iz katerih sestojijo naša telesa ter z elementarnimi bitji in duhovi pokrajne v kateri bivamo, nam je lahko v čudovito oporo pri prebuajnju lastnih kreativnih moči ter navdihu za nam ljube življenjske projekte.

Osrednji lik razstave, je leseni kip, posvečen Zmaju Govicu, ki meri približno 170cm v višino.

Spremljevalni program ob otvoritvi razstave:

Koncert avtorjevih pripovednih pesmi, ki so posvečene pravljičnim bitjem (Javor Škerlj Vogelnik kitara + vokal, Žiga Miklavc tolkala)

Otvoritev razstave: 13.7. 2018 ob 19h, galerija Soteska, Soteska 8, 1000 Ljubljana 

Vabljeni.

 

Javor Škerlj Vogelnik se že več let aktivno posveča plesu, glasbi ter umetniškemu ustvarjanju iz lesa. Nekajletno izobraževanje pri akademskem kiparju in Unescovem umetniku za mir, Marku Pogačniku, ga je podprlo pri vzpostavitvi edinstvenega stika z navdihi Bohinjske narave, katerim v večini posveča svoje delo. Postopoma se izobražuje tudi iz metode Movement Medicine, ki predstavlja aktivni sodobni šamanizem skozi gib in ples ter iz Nenasilne komunikacije (Rosenberg).

spletne strani:

 

Vir: Javor Škerlj Vogelnik, Napovednik.com

Zemljevid