Jarc Gregorin Trio JG3O (SLO)

  • Kaj: Petkovi jazz večeri v Hostlu Celica
  • Kdaj: petek, 20.7.2018 od 20.00 do 0.00
  • Kje: Hostel Celica, Ljubljana
  • Prireditelj: Hostel Celica
  • Vstopnina: 3,00 EUR

Progresivno bluesovsko in rockovsko zasedbo Jarc Gregorin Trio (JG3O) tvorijo izkušeni glasbeniki, ki se že desetletja kalijo v Sloveniji in na tujem. Po vrnitvi iz Anglije je skupino ustanovil avtor, kitarist in pevec Jaka Jarc.

Ritemsko sekcijo sestavljata basovski kitarist Janez Moder, ki je nadomestil Matjaža Jarca, in bobnar Blaž Gregorin. V prvih letih obstoja so koncertirali po Sloveniji in nekoliko zahtevnejšim poslušalcem predstavljali repertoar priredb manj znanih bluesovskih in rockovskih skladb, medtem pa ustvarjali avtorski material za prvo studijsko ploščo. Od njenega izida septembra 2017 jo zasedba predstavlja ob intervjujih v medijih in po slovenskih koncertnih prizoriščih. Recenzije prvenca so zelo dobre, radijski odziv pa še boljši. Doslej je bilo plošči posvečenih že kar nekaj daljših oddaj in pogovorov (Radio Slovenija – Prvi in Val 202, Radio Maribor, Radio Koper, Radio Bob), skladbe so na radijskih valovih dobro sprejete in redno na sporedu; januarja je bila skladba "Nič ne bo, kot je bilo" na Radiu Koper izbrana za pesem tedna. Pozitivni komentarji kapljajo tudi iz tujine (Kalifornija, Irska, Anglija). Po štirih letih koncertiranja so Jarc Gregorin Trio prekaljena blues-rockovska zasedba, ki obvlada tako majhna in intimna kot velika in glasna koncertna prizorišča.

Zasedba:

Jaka Jarc – vokal + kitara

Janez Moder – basovska kitara

Blaž Gregorin – bobni

 

 

Petkovi jazz večeri na letnem vrtu hostla Celica, od 21.00 do 24.00.

Vstopnina: 3 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače in na vseh prodajnih mestih (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Zunanje povezave: www.mojekarte.si

Vir: Hostel Celica, Napovednik.com

Zemljevid