Poletje v Tivoliju / Futurski

Četrtkovi večeri sodobne glasbe in javno vodstvo v Ustvarjalnem centru Švicarija:

 

Futurski

 

V četrtek, 19. julija ob 21. uri

 

V dvorani Ustvarjalnega centra Švicarija bo ob 21. uri, po javnem vodstvu po razstavi 'Švicarija: Skupnost, umetnost in narava', nastopila zasedba Futurski, ki v svoji glasbi izraža atmosferično in melanholično senzibilnost zasanjanega sint-popa, zaznamovanega z docela sintetičnim zvokom in mehkimi prepleti klaviaturskih, kitarskih, tolkalnih in vokalnih elementov. Zasedba, ki je z delovanjem začela leta 2015, je lansko leto v samozaložbi izdala kratkometražni prvenec Synthetic Happiness, ki je na domačo sceno prinesel svežino neobremenjene sintetične in melanholične spevne godbe. Skupina je v nekaj letih obstoja dodobra zaznamovala domača in mednarodna klubska prizorišča, saj je letos za njo uspešna turneja po Češki in Poljski, koncert v Liverpoolu in odmeven nastop na festivalu MENT.

 

V veliki dvorani Ustvarjalnega centra Švicarija se vsak julijski četrtek odvijajo koncerti sodobne glasbe, ki sega od elektronskih do povsem hibridnih usmeritev, temelječih tako na reciklaži kot na virtuozni avtorski inovaciji. Predstavljajo se domači glasbeni ustvarjalci in skupine, ki trenutno sodijo med pomembnejše predstavnike nekonvencionalnih žanrov sodobnih godb. Program je nastal v sodelovanju z glasbeno redakcijo Radia Študent.

 

Program za četrtek, 19. julija:

20.00 – Javno vodstvo po Ustvarjalnem centru Švicarija in razstavi SUN18 v angleškem jeziku, s prilagoditvijo v slovenski jezik

21.00 – koncert skupine Futurski

Zunanje povezave: www.mglc-lj.si/poletje_v_tivoliju/poletje_v_tivoliju

Vir: Napovednik.com, Mednarodni grafični likovni center

Izpostavljeni ustvarjalci: Futurski SUN18

Naročite se na email listo Mednarodni grafični likovni center:

Video

Zemljevid