Theophilus in Anima

Kulturno umetniško društvo "Pod lipo" Adergas, ob svoji osemdesetletnici na oder postavlja dramsko delo Theophilus in Anima, duhovno igro, ki jo je po srednjeveškem misteriju priredil Niko Kuret, za domače igralce pa priredil in režiral Silvo Sirc.


Igra bo uprizorjena na prostem, na dvorišču nekdanjega dominikanskega samostana v Adergasu (za župnijsko cerkvijo). Gre za moraliteto s poučno vsebino, za uprizoritev katere smo se odločili po dobro sprejeti izvedbi misterija Slehernik.

Iz vsebine:
Dramsko delo govori o mladem Theophilusu, ki so ga starši nagovarjali naj opravlja duhovniški poklic. Fant je imel drugačne življenjske načrte. Skrivaj je bil zaljubljen v Marto, s katero si je želel ustvariti družino. Po sporu s starši je ušel od doma in se zatekel v bedno podnajemniško stanovanje v velikem mestu, kjer je zapadel v pijačo, alkohol, prostitucijo in kot človek propadel. V svojem obupu je padel v delirij, v katerem je srečal hudiča in z njim podpisal pogodbo o prodaji duše. Sledi obisk sestre Anime, ki zanj in za njegovo dušo predstavlja rešiteljico.

Vstopnice bodo na lokaciji predstave naprodaj 2 uri pred predstavo. Dogodek v primeru dežja odpade.

Vir: KUD Pod lipo Adergas, Napovednik.com

Zemljevid