Death Metal KoncerT: Hideous Divinity, DTC in Smrt

V petek 15. junija se v radgonskem mladinskem centru obeta brezkompromisno nadrkan death metal koncert z italijanskimi tehničnimi norci HIDEOUS DIVINITY. Skupina prihaja iz Rima in je lansko leto izdala tretji studijski album 'Adveniens,' z njim pa nemudoma požela številna odobravanja tako med glasbenimi kritki kot tudi med laičnim poslušalstvom. Nedvomno so Hideous Divinity eni vidnejših predstavnikov italijanskega death metal undergrounda, z leti delovanja pa vse bolj pridobivajo tudi na prepoznavnosti v tujini. Leta 2016 so jih tako na koncertno turnejo po Evropi povabili sami Cannibal Corpse, pravkar pa so npr. končali skupno evropsko turnejo z ameriško skupino Origin. Basist Stefano je od leta 2016 tudi član dobro znane belgijske death metal sile Aborted.

FB: https.//
YT:

Kot predskupina bodo nastopili slovenskobistriški deathcorovci Dethrone The Corrupted. V dobrih petih letih delovanja si je skupina nabrala precej kilometrine, pred kratkim pa doživela popolno prenovo kadra, s katerim trenutno pospešeno delajo na novem materialu. Skupino smo pred časom v naših koncih že gostili, z novo zasedbo, v kateri so pred kratkim v svet poslali single 'Darkwork,' pa se nam bodo tokrat predstavili prvič.

FB: https.//
YT:

Pred nastopom Rimljanov bo publiko ogrela tudi mlada pomurska death metal skupina Smrt. Delujejo slabo leto, v kratkem času delovanja so izdali demo 'Aspect Of Emotion' ter ga predstavili na nekaterih domačih in tudi tujih odrih. Na odru mladinskega centra bodo tokrat nastopili prvič.

FB: https.//
YT:

Prispevek: 4€

Vir: Mladinski center Gornja Radgona, Zavod Kultprotur, Napovednik.com

Zemljevid