Tartini festival - Eloisa Cascio, klavir

Program:
Johann Sebastian Bach: Francoska suita št. 5 v G-duru BWV 816
Franz Schubert: Štirje impromptuji op. 90
Sergei Rachmaninov: Sonata št. 2 op. 36 v B-molu 
 

Eloisa Cascio, klavir


Po klasični maturi je študirala klavir in diplomirala z najvišjimi ocenami in posebno pohvalo, nadaljevala je s podiplomskim študijem klavirja na konservatoriju v Beneventu pod vodstvom Tine Babuscio. Kasneje je bila učenka Massima Bertuccija v Neaplju, leta 2014 je prejela diplomo za izpopolnjevanje na Glasbeni šoli Fiesole, kjer je bil njen mentor Pietro de Maria. Na neapeljskem glasbenem konservatoriju je nato diplomirala še s področja komorne glasbe pod mentorstvom Valerije Lambiase.

Udeležila se je master tečajev pod vodstvom Bruna Canina, Gustava Leonhardta, Petra Langa in Henrija Sigfridssona. 

Nastopila je na koncertih v Italiji, Avstriji, Belgiji, Franciji, Nemčiji, Španiji, na Nizozemskem, Grčiji, Makedoniji, baltskih državah, Romuniji in ZDA ter se udeležila številnih festivalov, med katerimi so Salzburg Klassik, Interfest Bitola, Holland Music Session, Synthermia festival, XXIII Międzynarodowy Festiwal Muzyki Odnalezionej in Tarnow (Poljska), La Grance aux Piano (Francija) Eppstein Klavierfest, Festival Temišvarske filharmonije, Portofino Classica, Carni Armonie, Piano City Napoli, Festival delle Ville Vesuviane.

Aprila 2016 ji je Fakulteta za glasbo Univerze Južne Floride (USF) podelila posebno klavirsko nagrado "Steinway piano series", ki jo vsako leto podeljujejo izjemnim mladim pianistom za spodbudo na začetku kariere. Ob tej priložnosti je izvajala recital na tej univerzi v okviru programa Steinway piano Series, pa tudi v Teksasu (Dallas in Fort Worth).

 

Vir: Tartini festival, Napovednik.com

Zemljevid