Poletni koncerti v Taverni Koper: INTERCONNECTED

  • Kaj: Mešana glasba
  • Kdaj: ponedeljek, 13.8.2018 od 21.00 do 23.00
  • Kje: Taverna, Koper
  • Prireditelj: Im.puls

11. Poletni koncerti v Taverni Koper 2018
ANA PANDUR/VESNA ZORNIK/MARKO BRDNIK/
ROBERT JUKIČ

"INTERCONNECTED - ko se srečata ples in avtorska glasba"

Ana Pandur - ples
Vesna Zornik - glas
Marko Brdnik - harmonika, glasba
Robert Jukič - bas, glasba
 
Štirje odlični slovenski izvajalci - plesalka Ana Pandur, pevka Vesna Zornik, harmonikar Marko Brdnik in basist Robert Jukič so v preteklosti že večkrat sodelovali pri različnih projektih. Tokrat so skupno zasnovali edinstven projekt INTERCONNECTED, ki nadgrajuje njihova dosedanja sodelovanja in v prostor vnaša avtorski pristop. Ana Pandur, ki je poznana predvsem po svojem preučevanju flamenka in njegovi uporabi v sodobnem plesu, je v projekt vnesla flamenko. Vesna Zornik, pevka priznane skupine Katalena in ljubiteljica tanga, se bo v projektu posvetila tangu, Marko Brdnik in Robert Jukič pa sta vsestranska glasbenika, ki sta se tokrat podpisala tudi kot skladatelja pod glasbo za ta projekt.

Ana Pandur -  Avtorica, plesalka, hispanistka in filozofinja, se je preučevanju flamenka in njegovi aplikaciji v sodobne uprizoritvene prakse posvetila že v okviru študija na Filozofski fakulteti v Ljubljani in tudi kasneje. Kot plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja povezuje flamenko s sodobnimi uprizoritvenimi praksami in išče nove avtorske pristope, s prepletom flamenka in sodobnega plesa, gledališča in glasbe. Je avtorica številnih plesnih predstav, s poudarkom na interdisciplinarnem pristopu k sodobnemu flamenku.

Vesna Zornik - je pevka skupine Katalena, solistka zasedbe Sounds of Slovenia pod vodstvom Janeza Dovča in pevka skupine Brest. Leta 2010 je ustanovila projekt TangoApasionada in posnela istoimenski album, na katerem je sodelovala z Markom Brdnikom. Kot igralka in pevka je soustvarila tudi plesno glasbeno predstavo sodobnega flamenka Anatomija srečanja v sodelovanju z Ano Pandur.

Robert Jukič - basist, aranžer, skladatelj, tekstopisec in producent, je eden najbolj vsestranskih in plodnih slovenskih ustvarjalcev. Je avtor enajstih samostojnih albumov, ki obsegajo žanre od jazza do klasike, folka, bluesa, countryja, alternativnega popa, šansona in drugih glasb sveta. Sklada za male in velike zasedbe, kratke filme, multimedijske predstave, plesne predstave, sodeluje z gledališči in poučuje. Je prejemnik skladateljske nagrade "Jazzon".

Marko Brdnik deluje kot solist, komorni in studijski glasbenik. Harmoniko igra tudi v avantgardnih rokerskih zasedbah, kot so Miusow quartet in The Puzzled. Sodeluje z jazzovsko pevko Tjašo Fabjančič, tolkalnim orkestrom Slovenske Filharmonije in zasedbami, ki igrajo prosto improvizirano glasbo. Intenzivno se ukvarja s scensko glasbo. V zadnjih letih je ustvaril glasbo za več kot štirideset gledaliških in plesnih predstav. Leta 2016 je s kitaristom Urošem Rakovcem izdal odmevno ploščo "Leta".

 

 

Vir: Im.puls, Napovednik.com

Zemljevid