12 razlogov za slikanje

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave 12 razlogov za slikanje, ki bo v četrtek, 21. junija ob 20. uri. Razstava predstavlja izbor del ustvarjalk in ustvarjalcev mlajše generacije. 

"Razstava prinaša zelo partikularen nabor del, ki so vzniknila iz različnih pozicij in naslavljajo povsem različne vsebine v različnih jezikih, a se vsa gibljejo tudi v nekem aktivnem razmerju do slikarskega medija kot takega. Zato se nočem spuščati v iskanje vsebinskih povezav med posameznimi deli, raje bi nastavil nekakšno očišče izboru, ki so mu botrovali štirje vidiki slike, znotraj katerih se največ gibljem tudi sam pri svojem delu in se mi zdijo bistveni pri današnjem pojmovanju slikarske prakse. Ti štirje vidiki so: družbena vpetost, zgodovinski kontekst slike, materialna navzočnost in konceptualnost. Upam si trditi, da se vsa dela na razstavi tako ali drugače poigravajo tudi s katerim od teh vidikov in se s tem na neki način nanašajo na vprašanje slike v širšem smislu." (Iz obrazstavnega besedila)


Kustos: Staš Kleindienst

Sodelujoče ustvarjalke in ustvarjalci: Brina Elizabeta Blaž, Živa Božičnik Rebec, Gašper Capuder, Maria Karnar Lemesheva, Tatjana Kocmur, Toni Kovačić, Danilo Milovanović, Adrijan Praznik, Monika Slemc, Tomo Stanič, Maja Tušar, Andrea Zabric


 

Obrazstavni dogodki: 27. 6. 2018 ob 18h - vodstvo po razstavi s kustosom in umetnicami ter umetniki.V sodelovanju z: ALUO - Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (Univerza v Ljubljani)

Zahvale: Akademija umetnosti (Univerza v Novi Gorici), A.V. A. – Akademija za vizualne umetnosti


 

Program Galerije Škuc in razstavo podpirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in MOL – Oddelek za kulturo.​

Vir: Galerija Škuc, Napovednik.com

Zemljevid