IV. mednarodni trienale keramike UNICUM 2018

Prestižna tekmovalna razstava, ki prikazuje najnovejše trende sodobne umetniške keramike v svetovnem merilu, je osrednji dogodek IV. mednarodnega trienala UNICUM 2018.

Za razstavo je prispelo skoraj 300 prijav z vsega sveta. Nanjo se je uvrstilo 78 avtorjev in njihovih del iz 25 držav, med katerimi je mednarodna strokovna žirija izbrala 8 nagrajencev UNICUM 2018.

Poudarek trienala je na predstavitvi sodobne umetniške keramike v slovenskem in mednarodnem prostoru. Beseda UNICUM označuje nekaj novega, enkratnega, neponovljivega. UNICUM poskuša preseči stereotipe v keramiki in išče nove povezave znotraj razmišljanj v sodobni umetnosti. V vrsto že uveljavljenih praks vnaša sveže koncepte, odkriva nove možnosti in prispeva bogate izkušnje v zakladnico slovenske in mednarodne umetniške keramike. Trienale tako utrjuje mesto keramike znotraj likovne umetnosti.
 
Ob osrednji razstavi je na ogled tudi Mednarodna razstava keramičnih del študentov umetniških šol.

Sodobno ustvarjanje v keramiki predstavljajo spremljajoče razstave po vsej Sloveniji, s katerimi trienale veča prepoznavnost avtorske keramike.

Zunanje povezave: Več o razstavi na spletni strani

Vir: Narodni muzej Slovenije – Metelkova, Napovednik.com

Naročite se na email listo Narodni muzej Slovenije – Metelkova:

Zemljevid