7. Obletnica Traina

TATSURU ARAI (Japonska, Visual Artis)
Tatsuru Arai je skladatelj in zvočni vizualni umetnik, z diplomo in dvema magisterijema iz skladateljstva na fakulteti za glasbo v Tokiju in višji šoli za glasbo v Berlinu. Njegova dela se predvajajo v številnih državah po vsem svetu. Nedavno je bila njegova inovativna opera Vitruvian, v Kateri združuje klasično glasbo z novimi tehnologijami, predstavljena v Berlinu in Londonu.
Ravno z integracijo klasične glasbe in novih tehnologij ustvarja t. i. "trans-ages" glasbo, s katero pretvarja fizično naravo vesolja v zaznavne zvočne in vizualne frekvence. Ker človekovo zaznavanje zvoka vpliva na človeka kot bitje, je ravno takšna geometrična struktura temelj, ki nam omogoča razumeti naravo vesolja. Tatsuru Arai pravi, da s svojimi kreacijami skuša najti pot, ki poslušalcem omogoči izkusiti vsaj del narave in vesolja preko zvoka.

Na koncertu v Kranju bo predstavil svoje novo delo "Arkhitek-ton", zvočno-vizualni set iz projekta "Hyper Serial Music", ki klasični serijski glasbi dodaja nove glasbene tehnologije. Temelji na principih strukturnosti, kompleksnosti in hrupnosti.

 

Vir: TrainstationSquat, Napovednik.com

Zemljevid