DIH - VPIH

V okviru Poletne muzejske noči vabljeni na voden ogled po razstavi DIH - VPIH z ustvarjalci razstave. Tema letošnjega seminarja Perovič Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani je bila oblikovanje stekla, nastala je v sodelovanju in ob podpori Steklarne Hrastnik 1860.

Razstava prevprašuje temo unikatnega nasproti serijskemu, vprašanje serije znotraj unikatnega, vprašanje vpliva načina izvedbe na podobo in pomen končnega produkta, process based design, vprašanje individualnega proti kolektivnemu v procesu izvedbe "unikatnega", pomen in potencial napake pri izvedbenem procesu ter skrajne dimenzije izvedljivosti – od minimalnih do maksimalnih.

Na razstavi je prikazan "fizični" rezultat delavnice kot "skulpturo" izdelkov, stekleni totem, ki simbolizira skupek naših raziskovalnih prizadevanj. Spremljata ga dve videoprojekciji, ki prikazujeta proces izvedbe in različne "trenutke" razstavljenih predmetov v interakciji z drugo materijo – svetlobo, barvo, paro, tekočino, življenjem ...

Oblikovalski objekti so nastali v sklopu delavnice seminarja Perović na Fakulteti za arhitekturo, Univerze v Ljubljani, v sodelovanju s steklarno Hrastnik 1860, januarja 2018.

Zunanje povezave: MAO novice

Vir: Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Napovednik.com

Naročite se na email listo Muzej za arhitekturo in oblikovanje:

Zemljevid