Vox Arsana in Nina Strnad

Vox Arsana velja za edinstven vokalni jazz kvartet v Sloveniji in JV Evropi. V njihovi eksplozivnosti je zajet moderni swing, začinjen z bogatimi harmonijami in virtuoznimi ritmi. Skupina Vox Arsana je nastopila na pomembnih festivalih v Sloveniji, Franciji, Italiji, Hrvaški, Srbiji in ZDA (Ohio, New York). Redno sodelujejo s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, ter so stalni gostje različnih big bandov. Nina Strnad je ena najbolj obetavnih slovenskih jazz vokalistk. Je stalna gostja festivalov, koncertnih ciklusov in prireditev, ki oživljajo zlata leta slovenske popevke. Pogosto sodeluje z Big Bandom RTV Slovenija in nastopa v tujini. Zaradi čiste in jasne artikulacije ter čutnih interpretacij je delo Nine Strnad prepoznano tako s strani splošne kot strokovne javnosti.
Program zajema uspešnice swinga, filmsko glasbo, večnim slovenskim popevkam in izvirni avtorski glasbi.

 

Zasedba:
Nina Strnad
Ana Delin
Samo Ivačič
Mladen Delin

Instrumentalni trio:
Renato Chicco (klavir)
Luka Gaiser (kontrabas)
Bruno Domiter (bobni)

Nakup vstopnic: TIC - Kranjska hiša (Glavni trg 2, 4000 Kranj, tel: 00 386 4 238 04 50, info@visitkranj.si) ali pred začetkom koncerta na prizorišču.

Koncert bo potekal v vsakem vremenu.

Glasbeni večeri pod grajsko lipo:
V objemu srednjeveškega obzidja gradu Khislstein, na mirnem in očarljivem grajskem dvorišču, se v poletnih mesecih pod staro lipo odvijajo nepozabna večerna doživetja obarvana z dobro glasbo, vrhunskimi izvajalci, kakovostnim vinom in sproščenim druženjem.

Podporniki Glasbenih večerov: Mestna občina Kranj, Gorenjska Banka Kranj, Štern Group, Zavarovalnica Adriatic Slovenica, Agromehanika, Benton, Gorenjski glas, Radio Kranj, Radio Sora, Radio Gorenc.

Vir: Zavod za turizem in kulturo Kranj, Napovednik.com

Zemljevid