Glasba svetov - Ira Roma

Skupina Ira Roma se predstavlja z zanimivim repertoarjem originalnih ruskih skladb, ki jih odlično dopolnjujejo novi aranžmaji. Gre namreč za alternativen projekt na osnovi tipične meščanske glasbe ruski šanson 19. – 20. stoletja. Program vsebuje tudi avtorske skladbe v ruskem in slovenskem jeziku.
Irina Guščina je diplomirana umetnica ruske šole; diplomirala je iz študija režije na Akademiji umetnosti, zato ni presenetljivo, da je njena umetnost pod velikim vplivom gledališča in plesa. Sodelovala je v številnih projektih. V 23 letih umetniškega ustvarjanja v Sloveniji je imela že številne nastope. Nastopila je na festivalih LENT, Trnfest, Carniola in drugih poletnih kulturnih prireditvah po celi Sloveniji. Predstavila se je tudi na festivalu La Vie en Rose v Cankarjevem domu v Ljubljani.


Uroš Rakovec je že več let dejaven kot svobodni umetnik, ustvarja glasbo za gledališče, film in televizijo ter sodeluje z mnogimi vidnimi domačimi in tujimi glasbeniki. Doma in v tujini je znan po svoji izredni muzikalnosti. Je tehnično odličen in iznajdljiv glasbenik s prefinjenim občutkom za improvizacijo.
Sašo Debelec je znan kot izjemen multiinstrumentalist, ki nastopa s številnimi slovenskimi ter tujimi skupinami po Sloveniji in v tujini ter ustvarja vrhunsko zvočno sliko za nastope znanih glasbenikov in skupin.
Danijel Bogataj je mlad in nadarjen violinist in kitarist, ki sodeluje v različnih glasbenih projektih in zasedbah.

Zunanje povezave: FacebookPoleti v NUK 2018

Vir: KUD Arhiteka, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja KUD Arhiteka:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid