Svetlana Makarovič: Katalena

Po poletnem premoru se v spored dogodkov Ljubljanskega gradu znova vračajo pravljice za odrasle, ki jih bomo v jesensko-zimskem času posvetili vsestranski umetnici Svetlani Makarovič.

Program štirih pravljičnih večerov za odrasle smo pripravili kot uvod v jubilej, ki ga bo Makarovičeva praznovala v letu 2019, in kot poklon njenemu umetniškemu ustvarjanju na področju pravljic.

Skupaj s pravljičarko Mirjam Slanovec in interpretom Luko Hrovatom bomo odkrivali, kaj je tako čarobnega v njenih pravljicah, da vedno znova navdušujejo vse generacije.


Svetlana Makarovič: KATALENA

Fascinacija z drugim je na prvi pogled lahko dobra, drugačna, smotrna in idealna. A pride tudi dan streznitve, ko se dobro spremeni v zlo, drugačno v enolično, smotrno v dolgčas in idealno v grozo. Kako se nato boriti za obstanek in življenje v takem svetu? Ali je srečanje z realnim lahko tako usodno, da nas ubije, požre in izvrže na smetišče zgodovine?

Cena vstopnice: 
- odrasli: 6,00 €
- dijaki, študenti, upokojenci: 5,00 €

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače,  na vseh prodajnih mestih 

Za obisk pravljičnega večera priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid