Svetlana Makarovič: Pekarna Mišmaš

Po poletnem premoru se v spored dogodkov Ljubljanskega gradu znova vračajo pravljice za odrasle, ki jih bomo v jesensko-zimskem času posvetili vsestranski umetnici Svetlani Makarovič.

Program štirih pravljičnih večerov za odrasle smo pripravili kot uvod v jubilej, ki ga bo Makarovičeva praznovala v letu 2019, in kot poklon njenemu umetniškemu ustvarjanju na področju pravljic.

Skupaj s pravljičarko Mirjam Slanovec in interpretom Luko Horvatom bomo odkrivali, kaj je tako čarobnega v njenih pravljicah, da vedno znova navdušujejo vse generacije.


Svetlana Makarovič: PEKARNA MIŠMAŠ

Skrivnost pekarne ni v čudežni pomoči majhnih miši in drugih živali pri peki kruha. Čarobnost pekarne ni v začimbah, mešanju, kuhanju, peki in pripravi hrane. Zato čarobnost ni nikoli razkrita in razjasnjena … niti takrat, ko se odkrijejo sestavine in čas pečenja. Čarobnost ni vegeta … Kaj je potem ta skrivnost in velika čarovnija in kaj je resnična pravljičnost pekarne Mišmaš?


Cena vstopnice: 
- odrasli: 6,00 €
- dijaki, študenti, upokojenci: 5,00 €

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače,  na vseh prodajnih mestih 

Za obisk pravljice za odrasle priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid