Skupinska razstava LDK: Linija kot nosilec podobe

Skupinske razstave Društva likovnih umetnikov Kranj nas vedno znova popeljejo v neko novo zgodbo, ki se naslanja na izbran naslov in temu podrejen izbor umetnikov ter njihovih del. Če smo se pred dobrima dvema letoma v Galeriji ZDSLU posvetili izrazito prostorsko obarvani temi "Iluzija in prostor", pa se tokrat spuščamo k bolj prvinski tematiki, za katero se skriva naslov "Linija kot nosilec podobe".

Idejna zasnova naj bi podprla dela, v katerih se pojavi linija kot element s katerim členimo tako realistično kot abstraktno definirano podobo. Torej gre za razpon med kompleksnejšimi deli in poenostavljeno rešitvijo. Linija predstavlja eno od najstarejših likovnih upodobitev ter je temeljni element vseh oblik. Profile in konture predmetov - tako žive kot nežive narave - vidimo kot linearne oblike, ravno tako pa je linija prisotna tudi v risbi, slikarstvu, grafiki, kiparstvu in arhitekturi.

Dela tokratne razstave kažejo širok spekter pristopov zaznamovanih tako v risbi, sliki, digitalni kot tudi klasični grafiki in kiparstvu ter instalaciji.

Razstavljajo: Tomaž Šebrek, Boge Dimovski, Lučka Šparovec, Miha Perčič, Jaka Bonča, Klementina Golija, Klavdij Tutta, Nejč Slapar, Maruša Štibelj, Irena Jeras Dimovska, Franc Bešter, Cveto Zlate, Andreja Eržen, Kaja Urh in Jože Eržen.

Vir: Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Tomaž Šebrek Boge Dimovski, Lučka Šparovec, Miha Perčič, Klementina Golija, Klavdij Tutta, Nejč Slapar, Maruša Štibelj, Irena Jeras Dimovska, Franc Bešter, Jaka Bonča

Zemljevid