The Gesualdo Six, vokalni ansambel

Mladost, predanost, samozavest

Umetniški vodja: Owain Park

Program:
Thomas Tallis, William Byrd, Robert White, Veljo Tormis, Orlando Gibbons, Owain Park

 

Gesualdova šesterica je vokalna skupina izjemnih možnosti in zavidljivih izkušenj. Eden najnovejših in najbolj vročih britanskih moških ansamblov ta hip je v pičlih štirih letih delovanja razburkal zborovsko sceno in osvojil Evropo, pogleduje že tudi čez njene meje. Člani vokalnega sestava (kontratenorja, tenorja, bariton in bas), ki muzicirajo pod vodstvom vsestranskega skladatelja, dirigenta, organista in pevca Owaina Parka, sodijo med najvidnejše britanske vokaliste z vzpenjajočo se solistično in zborovsko potjo. Kljub mladosti fantje izkazujejo veliko profesionalnosti in izkušenosti ter prepričajo s popolno lepoto zvoka, nesluteno širino, koherentnim in uravnoteženim petjem ter obvladano komunikativnostjo med glasovi.

Pevci, ki so leta 2018 izdali svoj debitantski album Angleški moteti, negujejo pester in bogat repertoar. Sprva so bili osredotočeni na glasbo renesančnih mojstrov, v zadnjem času pa njihovi koncertni programi odsevajo željo po najširšem časovnem loku: sakralnim in posvetnim skladbam 16. stoletja redno pridružujejo dela sodobnih skladateljev, kot sta Ligeti in Poulenc, ter mladih avtorjev, ki pišejo prav za njih. Programsko in slogovno večplastnost bodo predstavili tudi ljubljanskemu občinstvu.

 

"Ansamblu Gesualdo Six je vse v prid: nadarjenost, mladost, vztrajnost, samozavest in izkušenost, saj lahko pojejo najzahtevnejšo polifonijo iz repertoarja." (The Tablet, 2016)

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid