PKD CoraViento: 'Odveč srce' in letna produkcija

V plesno kulturnem društvu CoraViento že celo leto tkemo svoje plesne zgodbe in komaj že čakamo, da jih delimo z vami! V nedeljo, 17. junija, ob 19:00, vas lepo vabimo v Šentjakobsko gledališče, kjer se boste lahko z našimi člani podali v njihov svet plesa in glasbe flamenka. Svet, kjer ‘compás’ ali ritem osmišlja vsak najmanjši gib, se z njim poigrava in ga vodi ter plesalca popelje v ‘duende’, ekstazo plesa in glasbe. Oviti v barvno paleto kril, rož, volančkov, pahljač in kastanjet bodo svoje čustva prenesli v ples in vam na stežaj odprli vrata v doživetja.

V prvem delu bo na sporedu letna produkcija, kjer bodo naši učenci predstavili koreografije različnih plesno-glasbenih zvrsti flamenka, kot so Tangos, Tientos, Seguiriya, Fandangos, Alegria, Soleá, Guajira in Taranto, ki so tekom leta nastajale pod budnim očesom pedagoginj Mance Dolenc, Urške Centa, Simone Šturm in Mihaele Wabra Kucler ter v sodelovanju z glasbenikom Tomažem Pačnikom.

Drugi del večera pa bo letos namenjen posebnemu projektu - prvi gledališki plesni predstavi naših najbolj nadobudnih učenk, ženskih ustvarjalk različnih generacij, narodnosti in poklicev, ki se v jeziku flamenka združujejo v predstavi Odveč srce. Vsaka s svojo življenjsko zgodbo so se združile z namenom, da osamo svojih idej in hotenj odprejo druga za drugo in se med seboj povežejo v svojem skupnem svetu, Mestu žensk.

"Mestece je v nekaj mesecih zraslo iz niča. Zgradile so ga v eni sapi, brez želje, da bi ostalo. Brez načrtov za prihodnost. Kljub temu je obstalo in, ne da bi vedel kdaj, svoje ulice napolnilo s pristnostjo, s katero so stopale v svoj vsakdan. Z mimobežnimi pogovori, nagajivim smehom, zasanjanim iskanjem in ranljivostjo so mu nevede vdahnile dušo, živo in opazno daleč naokoli. Ustvarile so mesto s tisočerimi stranskimi ulicami, temnimi skritimi kotički, pisanimi durmi in naoknicami, vabljivimi vonjavami in vse bolj naraščajočim hrupom, ki je zvenel že skoraj kot glasba. V njem je vsaka oblikovala svojo četrt, raznoliko in drugačno od ostalih, v kateri je gospodovala ulicam in ni nikomur dolgovala pojasnila, zakaj počne to, kar je je volja. V svoji samovoljnosti so nevede pognale temelje, ki so segali tako globoko v tla, da jih ni premaknilo nič več. Nikoli. Še danes je mesto njihovo in po njem plešejo, kjer želijo."

Avtorji in nastopajoči: Adriana Vučković, Alla Abramova, Danijela Grgić, Katarina Kuliš, Neža Bojovič, Polonca Valič, Tomaž Pačnik
Mentorstvo: Urška Centa
Kostumografija: Mateja Čibej

Dogodek podpirata Veleposlaništvo Kraljevine Španije in Javni sklad za kulturne dejavnosti RS.

Vstopnice lahko dobite preko mojekarte.si ter na dan dogodka na blagajni Šentjakobskega gledališča.

Cena
V predprodaji: 10 €
Na dan dogodka: 12 €

Več informacij o dogodku lahko dobite na info@coraviento.com in coraviento.com.

Najlepše vabljeni!

Vir: Plesno kulturno društvo CoraViento, Napovednik.com

Zemljevid