Interaktivna razstava Pobarvana Ljubljana

  • Kaj: Interaktivna razstava
  • Kdaj: sobota, 19.5.2018 od 8.00 do 22.00
  • Kje: Mesta galerija, Krakovski nasip, Ljubljana
  • Prireditelj: Amela Špendl
  • Vstopnina: Brez vstopnine

V mestni galeriji ob Ljubljanici, na Krakovskem nasipu, je od začetka maja na ogled razstava Urbana pobarvanka Ljubljana avtorice Amele Špendl. Umetnica na dvaindvajsetih plakatih predstavlja svoje risarske podobe prestolnice, v katerih je ujela duh Ljubljane, kot ga zaznava med raziskovanjem mesta in njegovega utripa. Plakate je skupaj z avtorico oblikoval Tomato Košir.

Med ogledom plakatov se bodo obiskovalci sprehajali skozi arhitekturne sloge upodobljenih stavb in spoznavali znane in manj znane zanimivosti o njihovem pomenu in zgodovini.

Razstava je zasnovana kot interaktivno sodelovanje z mimoidočimi in je prva takšna razstava v javnem prostoru v Ljubljani. Avtorica vabi z njo k premišljevanju o mestu in nagovarja obiskovalce k soustvarjanju novih podob urbanega prostora. Plakate lahko mimoidoči pobarvajo, organizirano pa jih bodo barvali študenti umetnostnih akademij.

Urbana pobarvanka Ljubljana bo na ogled do 11. junija, dotlej pa se bo s soustvarjanjem mimoidočih spreminjala in na plakatih bodo zaživele nove barvne podobe mesta. Vabljeni!

Vir: Amela Špendl, Napovednik.com