Visionist & Pedro Maia

Britanski producent Visionist, pogosto označen kot post-grime, še pogosteje pa kot neopredeljiv razbijalec vseh – hip-hop, grime in RnB – omejitev, je s prvim albumom Safe, izdanem pri eksprimentalni založbi PAN, pogledal v brezna anksioznosti ter jih prevedel v zapletene strukture vokalov, klavirja, bobnov in hrupa.

Po dveh letih se je oktobra lani vrnil z drugim albumom Value, izdanem pri založbi Big Dada. V njem se je soočil z lastno vrednostjo in pričakovanji glasbene industrije. Je skratka ustvarjalec, ki glasbo vidi kot orodje za preiskovanje svojih psihičnih stanj in procesov, močno zakoreninjen v londonskem raveu, hkrati pa iščoč zvok londonske prihodnosti. Nastopal je na vseh večjih festivalskih odrih, od Unsounda do Sonarja in CTM, leta 2014 pa tudi kot predskupina na prvi britanski turneji FKA twigs. Ob njem bo na Kongresnem trgu nastopil portugalski mojster analognega filma Pedro Maia, ki je v Ljubljani že spremljal Vessela na festivalu Sonica 2016 v Rogu. Tokrat bo v značilni mračnjaški maniri seciral Visionistovo telo na tradicionalnem junijskem elektronskem zborovanju. Uvod v večer bo DJ set Nine Hudej, glasbene producentke in performerke, znane tudi iz dua Warrego Valles. Prinesite svoje priboljške. Vstopnine tudi letos ni. Produkcija: MoTA – Muzej tranzitornih umetnosti v koprodukciji s Kinom Šiška. Dogodek poteka v sklopu festivala Junij v Ljubljani.

Zunanje povezave: www.youtube.com/watch?v-ouysvyj7naPedro MaiaVisionistovowww.youtube.com/watch?vxrygcvnlak4Junij v Ljubljani

Vir: Center urbane kulture Kino Šiška, Napovednik.com

Zemljevid