Metalsteel // HairX v Minku

  • Kaj: Havy Metal, Glam Rock
  • Kdaj: petek, 18.5.2018 od 21.30 do 1.00
  • Kje: Center MinK, Tolmin
  • Prireditelj: Center MinK
  • Vstopnina: 6 EUR

18 maja @ Mink Tolmin 

METAL VEČER <> METALSTEEL & HairX

Majski Mink med ostalim ponuja pravi HEAVY večer s pridihom glama. Nastopila bosta dva opazna predstavnika trših zvokov - Metalsteel (heavy/prog) in HairX (glam metal/rock)

Metalsteel so kot otroci desetletje in pol nazaj začeli odraščati ob svoji viziji heavymetala. Danes so vodilemna slovenska heavy metal institucija z lastno identito, ki v svojizrazu združuje surovo agresijo z me lodičnimi aranžmaji. Rezultat tega je udaren heavy metal s progresivnimi elementi, katerega so doslej manifestirali na sedmih albumih, še najbolj dovršeno in ostro pa na zadnjem albumu "Beyond The Stars". Gre za konceptualen album, ki govori o prihodu nezemeljske civilizacije na Zemljo, da bi le-ta dvignila duhovno zavest človeštva in poskrbela za novo evolucijsko stopnjo človeka. Album so člani skupine snemali hkrati, česar se poslužujejo le redki glasbeniki. Skupina prav tako sodeluje z ameriškim pevcem Jamesom Rivero (Helstar, Malice, Seven Witches, Distant Thunder, Malice), s katerim se vsako leto odpravijo na turnejo po evropskih državah. Metalsteel so poleg nastopanja po evropskih odrih tudi prva slovenska metal skupina, ki je nastopila s simfoničnim orkestrom na državni prireditvi v Cankarjevem domu, igrala slovenskim žrtvam holokavsta ter nastopila v reklami za Toyoto, v kateri je bila uporabljena tudi skladba skupine. Napisali in posneli so tudi uradno himno festival Metaldays 2015.
Metalsteel se z novim albumom Beyond The Stars dvigajo med neznane galaksije in zopet dokazujejo, da tudi mlajša generacija goji pristen in iskren metal!
Metalsteel so: Benjamin Kic – guitar, vocal; Rok Tomšič – guitar; Matej Sušnik – bass; Daša Trampuš - drums

HairX
So slovenska glam metal/hard rock skupina HairX iz Vrtojbe.
Igrajo in ustvarjajo avtorske skladbe. Skupino je leta 2013 sestavil pevec Miha Polanc, s pomočjo Davida Gorkiča (kitara) z željo po ustvarjanju in preigravanju starega hard rocka. Bendu so se pridružili še Gregor Klaut (bas), Leon Smčič (kitara) in Matija Podbersič (bobni). Kmalu so preigravanju tujih sledile tudi avtorske skladbe in prvi koncerti v ožji okolici Nove Gorice. Leta 2015 je Leona Simčiča na kitari zamenjal Patrik Drole, ki je prinesel novo svežino v bend. Odzivi publike so bili pozitivni in skupina je pridno nabirala kilometrino po odrskih deskah širom Slovenije. Konec leta 2016 je namesto Gregorja bas v roke prijel Tilen Jarc, za bobne pa sedel Kristjan Čuk. HairX so junija 2017 izdali prvi album z naslovom ''Animals'', na katerem je osem avtorskih skladb, ta pa je prejel dobre kritike tako v tujini kot tudi doma.

Zunanje povezave: www.metalsteel.netwww.youtube.com/watch?vmjuqjtuvmwiwww.youtube.com/watch?vfb5krtsmhhgvimeo.com/96790273www.youtube.com/watch?vw7es71fkgmswww.facebook.com/hairxofficial/hairx.bandcamp.com/album/animals-2www.youtube.com/watch?vjok80atkdkaMetalsteel web

Vir: Center MinK, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Metalsteel HairX

Video

Zemljevid