Majski zvoki v Pivki in Cerkljah

Kulturni dogodek je še lepši in ima večjo sporočilno moč, če k sodelovanju pritegne in poveže več pevskih skupin. Davorinci in člani Moškega pevskega zbora Pivka se tega zavedamo, zato se bomo v kratkem družno predstavili.

V Tednu ljubiteljske kulture 2018 nam boste lahko najprej prisluhnili v Pivki, v Krpanovem domu, v soboto, 12. maja, ob 19.30 uri. Majski zvoki pa bodo zadoneli tudi v Cerkljah na Gorenjskem, v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika, v petek, 18. maja, ob 20. uri.

Repertoar obeh zasedb, tako Komornega moškega pevskega zbora Davorina Jenka Cerklje (pod zborovodstvom Jožefa Močnika) kot zbora iz Pivke (ki ga zadnjih nekaj let vodi Marcel Štefančič), zajema skladbe domačih in tujih skladateljev iz različnih stilnih obdobij; obema pa je skupno zlasti oživljanje že skoraj pozabljenih skladb slovenskih avtorjev ter ohranjanje izročila ljudskih pesmi v raznoterih priredbah. Koncerta "Majski zvoki" bosta postregla z vsem tem – s čudovito paleto raznovrstnih skladb, ki poslušalcev zanesljivo ne bodo pustile ravnodušnih.

Vsekakor se srečamo – v Pivki ali v Cerkljah!

Vir: Kulturno društvo Davorina Jenka - Komorni moški pevski zbor, Napovednik.com

Zemljevid