Linhartov Matiček - razstava študentov ALUO

23. aprila 2018 se v foyerju Male drame odpira razstava del študentov ilustracije Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) z naslovom Linhartov Matiček, ki bo pospremila novo uprizoritev Linhartove komedije v SNG Drami.

Dodiplomski študenti 2. letnika smeri Ilustracija UL ALUO so v zimskem semestru študijskega leta 2017/18 kot del učnega procesa izvedli serijo ilustracij po motivih dramskega besedila Antona Tomaža Linharta Ta veseli dan ali Matiček se ženi

Besedilo je po svoji humorni in svobodomiselni naravnanosti blizu mladim, s številnimi komičnimi situacijami, raznovrstnimi prizorišči in prepričljivimi dramskimi osebami pa je tudi odlično izhodišče za snovanje ilustracij. Študenti so poglobljeno analizirali besedilo in razbrali njegov idejni naboj, potem pa angažirano oblikovali vsak svojo likovno interpretacijo komedije in ugotavljali, da več kot dve stoletji staro besedilo odpira vprašanja, ki so aktualna tudi danes, in da tiči v jedru marsikatere šale kritična ost.

Avtorji:

Tjaša Arh, Trina Čuček Meršol, Dunja Derenda, Maja Gorjup, Mariša Jagodič, Živa Oblak, Anamarija Pocrnjič, Žiga Roš, Živa Slabanja, Tjaša Tomc

Mentorica: doc. Suzana Bricelj

 

Razstava bo na ogled pred vsako predstavo v Mali drami (od 19.00 do 20.00) in po njej, do vključno 11. maja 2018.

Naslovna ilustracija: Maja Gorjup, Anton Tomaž Linhart: Ta veseli dan ali Matiček se ženi, 2018, svinčnik in akvarel; mentorica: doc. Suzana Bricelj.

Zunanje povezave: FB dogodek

Vir: UL Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja UL Akademija za likovno umetnost in oblikovanje:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid