Ljubljana. Zgodovina. Mesto.

Izberite svoj najljubši ljubljanski čas!

Od 40.000 let stare lesene konice, ki jo je na ljubljanskih tleh uporabljal neandertalec, do barikad na ljubljanskih ulicah ob vojni za Slovenijo, od skrivnostnih deformacij nekdanjih prebivalcev na območju ljubljanskih Dravelj do umetelnega invalidskega vozička ljubljanskega mecena Žige Zoisa, od železnega obrednega meča, ki je v srednjem veku končal v Ljubljanici, do bodeče žice, s katero je bilo mesto obdano med drugo vojno ... to je le drobec zgodb nekaj tisočletne ljubljanske zgodovine, predstavljene na razstavi Ljubljana. Zgodovina. Mesto.

Spoznajte zgodovino našega glavnega mesta, njegov pomemben položaj na križišču poti ter izjemne dogodke, ki so se tukaj odvili od prazgodovine do 20. stoletja. Ob prelomnicah, cesarjih, kraljih in predsednikih se na razstavi srečajte tudi z vsakdanjim življenjem v mestu, lokalnimi posebnostmi in običajnimi ljudmi, ki so v mestu bivali in v njem pustili svoj pečat.

Razstavo, ki vas bo popeljala v pestro zgodovino Ljubljane, lahko v Mestnem muzeju Ljubljana obiščete od torka do nedelje, od 10.00 do 18.00, odločite pa se lahko tudi za zanimiva vodstva po razstavi, ki so na sporedu vsako soboto ob 16.30.

Obiščite razstavo Ljubljana. Zgodovina. Mesto. in poiščite svoj najljubši ljubljanski čas!

Foto: Andrej Peunik/MGML 

Zunanje povezave: Mestni muzej Ljubljana

Vir: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Muzej in galerije mesta Ljubljane:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid