Pod vodo

16. in 17. april 2018 ob 20h
Pocket Teater, Rimska 2a, Ljubljana

Število gledalk in gledalcev je omejeno, zato je obvezna vnaprejšnja rezervacija. Pišite nam na k.narobov@gmail.com!

Pod vodo je avtorski projekt Alenke Marinič in Maje Dekleva Lapajne, ki ju družijo poglavitna obdobja skupnega ustvarjanja v preteklosti ter tesen prijateljski odnos. Znotraj glasbeno-gledališkega dogodka predelujeta svoja doživljanja neokapitalističnih družbenih razmerij, preizprašujeta pozicijo ne več tako "mladih umetnic" in samozaposlenih mam, podoživljata večne časovne stiske in delovne zgostitve, pritiske in radosti tako v profesionalnem kot v zasebnem življenju, ter vsaka zase in skupaj iščeta nova zatočišča. Pod vodo je igriva koncertna predstava o doživljanju tesnob današnjega časa ter duhovit razmislek o tem, kje trenutno smo in kam se lahko umaknemo.

Glavni medij predstave Pod vodo je glasba, kljub temu ali pa ravno zato, ker gre za zvrst, kjer so zmožnosti ustvarjalk omejene. Maja Dekleva Lapajne in Alenka Marinič delujeta namreč na področju uprizoritvenih umetnosti s poudarkom na gledališki improvizaciji, klovnskemu gledališču in gibalnih predstavah, medtem ko je njuno glasbeno znanje zgolj osnovno. Medij glasbe jima tako omogoča poigravanje znotraj močnih omejitev in obenem iskanje ozkih prostorov svobode. Skupek avtorskih pesmi se prepleta s spontanimi govorno-gibalnimi vložki, predstava pa se odvije na intimistični scenografiji, ki daje zavetje tople domačnosti, in v kateri se udobno namestite tudi gledalke in gledalci. Vabljeni torej na podvodno druženje!

Avtorici in izvajalki: Maja Dekleva Lapajne in Alenka Marinič
Kostumografija in svetovanje za sceno: Katarina Zalar
Svetovanje za gib: Andreja Rauch Podrzavnik
Fotografija: Špela Škulj
Podpora: Ministrstvo za kulturo in Pocket Teater
Produkcija: Družina umetnosti Narobov
Hvala: Borut Cajnko, Justin Durel, Jaša Jenull, Gregor Kamnikar, Kreatorij DIC, Tomaž Lapajne Dekleva, Gregor Moder, Samo Oleami, Jelena Oleami, Barbara Polajnar, Zanda Priedite, Maja Smrekar, Eva Š. Maurer, Sara Šoukal in Sonja Vilč

Predstava ima prost vstop. Lahko pa jo podprete s prostovoljnim prispevkom, s katerim se bodo pokrivali stroški najema prostora in honorar ustvarjalk. Za prispevke in podporo se vam že naprej zahvaljujemo, saj nam omogočajo, da bomo predstavo in svoje delo lahko nadaljevali tudi v prihodnosti!

Vir: Kolektiv Narobov, Napovednik.com

Zemljevid