8. grajski dnevi 18.5.2018

Z vsakoletnimi grajskimi dnevi se spominjamo prelomnega trenutka v zgodovini našega mesta in Ljubljanskega gradu. Kdo ve, kakšna usoda bi doletela Ljubljanski grad, če ga tedanji župan Ivan Hribar ne bi odkupil od državnih oblasti?! To se je zgodilo 16. maja 1905 in grad je prešel v mestno last.

Ob obletnici odkupa bodo na Ljubljanskem gradu od 18. do 20. maja 2018 potekali že 8. grajski dnevi. Poskrbeli bomo za pester in brezplačen program s številnimi dogodki za vso družino. 

V nedeljo, na dan odprtih vrat, bo grad zares na široko odprl svoja vrata. Obiskovalci si boste lahko brezplačno ogledali vse stalne in začasne razstave, ki so našle zavetje na Ljubljanskem gradu, lahko se boste udeležili številnih vodenih ogledov, dnevu pa bo velik pečat nedvomno vtisnil srednjeveški tabor. Vsi radovedni, lačni in željni viteškega in cesarskega življenja vljudno vabljeni!

Program:
Petek, 18. maja 2018:
- Zmajelovščina, gledališka predstava za otroke od 4. leta dalje, ob 9.30 in 11.00, Hribarjeva dvorana (zaključeno);
- Skrivnostni svet zmajev, interaktivni vodeni ogled, ob 16.00 - VSTOPNICE SO ŽE POŠLE;
- Iskanje zmajevega zaklada, raziskovalni vodeni ogled, ob 17.00 - VSTOPNICE SO ŽE POŠLE;
- Beli in črni kralj, pravljica za odrasle, ob 19.00, Grajsko gledališče.

Vstop na vse prireditve je prost. Število mest je omejeno. Brezplačne vstopnice bodo na voljo od 14. maja 2018 do zasedbe prostih mest na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Posameznik lahko prevzame do štiri brezplačne vstopnice
Prost vstop na vse stalne in začasne razstave je v nedeljo, 20. 5. 2018, na dan odprtih vrat.

Za obisk posameznih dogodkov v sklopu 8. grajskih dni priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja enotna znižana cena povratne vozovnice za vzpenjačo.

VEČ INFORMACIJ O POSAMEZNEM DOGODKU IN PREVZEMU BREZPLAČNIH VSTOPNIC DOBITE NA NAŠI SPLETNI STRANI.

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid